nagykörű-lombkoronasétány

Lombkoronaház és sétány épült Nagykörűben

Az épület nyolc méter magasan épült, így a nyitva tartását nem befolyásolja a Tisza ingadozó vízállása. A sétány a Tisza gátjáról vezet az épülethez 300 méteren az ártéri erdőben.

Lombkoronaház és sétány épült a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Nagykörűben több mint 646 millió forintból – közölte a település független polgármestere.

Túri Tibor tájékoztatása szerint a projekt finanszírozásához a magyar kormány és az Európai Unió csaknem 507 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Az épület nyolc méter magasan épült, így a nyitva tartását nem befolyásolja a Tisza ingadozó vízállása.

A sétány a Tisza gátjáról vezet az épülethez 300 méteren az ártéri erdőben – közölte.

A Lombkoronaház épületében multifunkciós rendezvényteret és melegkonyhás éttermet alakítottak ki, amelyhez egy fedett és egy nyitott terasz is tartozik – sorolta. Az étterem melletti tájboltban kézműipari termékeket árusítanak és a gyerekek számára is biztosítanak játszásra alkalmas teret – mondta a polgármester.

MTI

Fotó: Túri Tibor Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.