Ponyvával csökkentik a békési termálfürdő hőveszteségét

Újabb, a vendégek kényelmét szolgáló fejlesztéssel bővült a Békési Uszoda külső termálmedencéje. A szakemberek az elmúlt hetekben ponyvával látták el a létesítmény oldalát.  A felállított „redőnytakarónak” köszönhetően kisebb lesz  a párolgás, jelentősen csökkentve ezáltal a medence hőveszteségét.

Az elmúlt időszakban egyedi arculat kialakítására, a terület folyamatos újítására, a szolgáltatás bővítésére sok ötlet, elképzelés született mind az önkormányzat mind  A „Békési Fürdőért” Közalapítvány részéről. Ebben a hónapban újabb, látványos fejlesztési állomásához érkezett a kültéri egység. A kültéri termálmedence ponyvájának tartószerkezetét rozsdamentes, időtálló anyagból készítették a Békés Drén Kft. lakatos műhelyében. A „takaróponyva” – melyet szintén egy helyi vállalkozó műhelyében állítanak össze – olyan anyagból készül, mely szöveterősítéses megoldásnak köszönhetően a természeti hatásoknak is tartósan ellenáll. A szerkezet többek között megvédi a medencében ülőket az esőzéstől és a káros UV sugárzástól. A kivitelezés anyagköltsége 950.000 forintba került, melynek nagy részét adományokból, felajánlásokból finanszírozták.

ÖS / www.bekesvaros.hu

fotó: utazas.sk

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.