Hajdúszoboszló: csúcsra járatva

Több, mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak 2013-ban a városban. Egészen pontosan 1.013.809 éjszakát töltöttek a vendégek az alföldi felüdülőhelyen, az önkormányzat által gyűjtött adatok szerint. A hajdúszoboszlói turisztikai szervezet által készített elemzésből kiderül, hogy 35000 vendégéjszakával töltöttek el többet a turisták a fürdővárosban, mint 2012-ben.

Hajdúszoboszlói Gyógy- és Élményfürdő strand

A belföldiekre vonatkozó adatokban 7,6 százalékos, míg a külföldiek számában 3,3 százalékos növekedést könyvelhettek el. Meghatározó a belföldi vendégek aránya, de külföldi vendégek száma is megközelítette a 100.000 főt. Az egymillió feletti vendégéjszaka 62 százalékát a belföldiek, 38 százalékát a külföldiek adták. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma alapján a tavalyi évben a következő nemzetiségi rangsor alakult ki a képzeletbeli dobogón: Legyelország, Románia, Németország. A legnagyobb vendégéjszaka szám növekedést a lengyel piacon érte el Hajdúszoboszló, míg a legnagyobb növekedési dinamika az ukrán vendégek körében volt tavaly.

A hajdúszoboszlói turisztikai szolgáltatók bíznak a sikeres 2014-es évben is, amiben a már zajló fürdőfejlesztések vonzereje is segítségükre lesz. A Hungarospa Zrt által végzett fejlesztések keretében 2014-ben az Aquaparkban gyermek vízi kalandpark és új extrém csúszdák épülnek, megújul a strand hátsó részén található Omega medence és környéke, valamint a Termál csarnok rekonstrukciója és egy mofetta létrehozása is megvalósul.

forrás: hir24.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.