borsodi víz

Palackozott gyógyvizeink: Borsodi Víz

A Borsodi Víz kedvező élettani hatását majd negyven éves klinikai vizsgálatok bizonyítják. Kiemelkedő hatással bír az emésztési zavarok, hurutos betegségek, savtúltengés és csontritkulás esetén. Természetesen lúgos kémhatású (ph 7,75)!

1958-ban az edelényi bányaüzem területén végzett feltárások során nagy ásványi anyag koncentrációjú természetes szénsavas vízbázisra leltek a geológusok. A vizet bevizsgáltatva megállapították, hogy a kutatófúrás során nyert víz emberi fogyasztásra kiválóan alkalmas, kalciumot és magnéziumot is tartalmazó „alkáli hidrogén-karbonátos és szulfátos ásványvíz.

Gyógyjavallat:

A víz ásványi anyag összetétele és gazdagsága miatt a sóvesztéssel járó helyzetekben, egyebek mellett meleg munkahelyeken és sportolóknál kiváló védőital lehet.

Tehát adva van egy víz, ami mennyiségi korlátozás nélkül, kellemes, üdítő íze miatt kiváló ásványvíz, kiváló védőital, emellett komplex gyógyvíz, illetve gyógyhatású szer, ami népbetegségnek számító problémákban komplett terápia vagy a terápia hatékony kiegészítője lehet.

Sóvesztés esetén ajánlják a sóháztartás helyreállítására. A gyógyvíz átmossa a bélcsatornát, leoldja a nyálkahártyáról a gyulladásos váladékot, eltávolítja a hurutot okozó baktériumokat és ezek bomlástermékeit és a széklettel együtt kiüríti. Eredményesen alkalmazható erőlködés nélküli székletürítés igénye estén, amely igen fontos agyi érbetegség, agyvérzés utáni állapotok, aranyérbetegség, érelmeszesedés, sérv esetén.

A Borsodi Vízben megtalálható ásványi anyagok és jótékony hatásuk:

Hidrogénkarbonát: elősegíti a méreganyagok kiválasztását, megakadályozza a savtúltengést.
Jód: fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamatok fenntartásában, pajzsmirigy működésében. Nélkülözhetetlen a magzat méhen belüli fejlődéséhez, ezért várandós, szoptatós kismamáknak külön ajánlott.
Szulfát: elősegíti az emésztést.
Bór: a csontritkulás kezelésében előnyös.
Kalcium: kedvező hatású az allergiás betegségeknél
Kálium: gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő.
Lítium: jelenléte pozitívan befolyásolja a pszichés állapotot.

Gyógyvíz és hungarikum

E közkedvelt vizet 1998-ban gyógyhatása miatt a Népjóléti Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága gyógyvízzé – belső használatra – minősítette. Ezen kívül a Borsodi Víz tagja a Premium Hungaricum Egyesületnek, mely Magyarország specialitásainak érdekvédő szervezete.

Fotó: Facebook / Borsodi Víz

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.