Gellért Gyógyfürdő

Oxyhidromasszázs: javul a memória, csökken az étvágy, enyhül a stressz

A fáradékonyság, a levertség, a teljesítőképesség csökkenése, a szellemi kimerültség mind figyelmeztető jelek, azt mutatják, hogy szervezetünk szövetei nem jutnak elegendő oxigénhez. Van megoldás erre a bajra is! Magyar találmány a Gellért Gyógyfürdőben működő oxyhidromasszázs.

Az oxyhidromasszázs egyesíti a gyógyvíz és az oxigén jótékony hatásait. Egy jakuzzi hidromasszázs kádban – magyar eljárás alapján – orvosi oxigént nyeletnek el a vízben, de a technológia révén vízfelület fölötti levegő is lényegesen több oxigént tartalmaz, ezáltal még több oxigén kerül a vérbe. Sőt, az oxigénes víz fogyasztásakor már a szájüregben megkezdődik az oxigén felszívódása, ami folytatódik a teljes tápcsatornában.

A hatás azonban legerőteljesebben az agyban mutatkozik: javul a memória, aktívabbá válik a gondolkodás. Egyebek mellett csökkenti az étvágyat, hatékonyan emeli a vér oxigénszintjét, javítja a vérkeringést, támogatja a szív pumpa funkcióját, és – ami manapság különösen fontos – enyhíti a stressz tüneteit. Gyorsítja a sebek, bőrtünetek gyógyulását, ráadásul szépít is, mert az oxigén csökkenti a ráncosodást és a cellulitiszt, lassítja a bőr öregedését.

A vázizom-rendszer vérkeringésének javításával pedig hozzájárul az izom- és ízületi fájdalmak oldásához, ezért az oxyhidromasszázs jól alkalmazható rehabilitációs kezelések során is. A jakuzzi vizéből a légkörbe kerülő magas koncentrációjú oxigén mérsékli az allergiás tüneteket, ellensúlyozza a dohányzás és a szmog káros hatásait.

Ilyen kezelést a Gellért Fürdőben végeztek először magyar szabadalom alapján.

Forrás: Magyar Hírlap

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.