Nagyerdei strand debrecen epül mti

Épül a Nagyerdei strandfürdő Debrecenben

A legsokrétűbb komplexum valósul meg 8 és félmilliárd forintból a debreceni Nagyerdei strandon. Az új fürdőhely a tervek szerint 2020-ban nyitja meg kapuit a közönség előtt.

A város vezetői szerint a Nagyerdei strandfürdő az ország leginnovatívabb strandfürdője lesz. A létesítmény illeszkedik a környék fejlesztési elképzeléseihez, nem tévesztve szem elől azt, hogy a terület Natura 2000-es besorolású, ezért óvni kell a természetet, amire az építkezés során nagy hangsúlyt fektetnek. A tervek szerint a strand hatással lesz a város gazdasági életére is turisztikai szempontból.

A Modern városok program keretében megvalósuló fürdőkomplexum bekerülési költsége 8,5 milliárd forint, melyből 1,3 milliárd forint önkormányzati önerő, a többi a magyar állam finanszírozása.

Nagyerdei strand épül mti

Termálfurdok.com / MTI – Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.