luxus törölközök

Öt dolog, ami nélkül ne indulj el fürdőbe

Tombol a nyár, ilyenkor a lehető legjobb program, ha az ember a szabadidejében kimegy egy fürdőbe. A hűsítő vízben gyorsabban telnek a napsütéses órák, ráadásul a strandon nem kell felesleges ruhadarabokkal melegítenünk a testünket. Van viszont néhány kiegészítő, amit semmiképp sem szabad otthon hagyni, ezekből szedtünk össze ötöt.

1. Törölköző

Egészen biztos, hogy szükség lesz törölközőre a strandolás során, így ha lehet, ezt tegyük be elsőként a táskába. Lehet ez szinte bármilyen darab, de ha valaki magasabb minőségű strandélményt szeretne, az válasza a prémium minőségű luxus törölköző kényelmét. Egészen más élményt jelent, ha egy ilyennel töröljük meg a testünket a medencéből kiszállva.

2. Fürdőruha

Ez a férfiaknál a fürdőnadrág, ami lehet fecske, tapadós, esetleg boxer stílusú, a hölgyeknél pedig a bikini, ami jellemzően egyrészes vagy kétrészes. Ez legalább olyan fontos, mint a törölköző, fürdőruha nélkül ugyanis nem lehet kiélvezni egy fürdő minden előnyét. Itt az ízlés dönt, ki milyen fazont választ, a lényeg, hogy kényelmes legyen a viselése.

3. Fürdőlepedő

Ez már extra kiegészítő, hiszen nem kötelező a használata, ám erősen ajánlott. Gyakorlatilag ez is egy törölköző, de méretét tekintve nagyobb, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy ráfeküdjünk, ezt teríthetjük rá például a napozóágyra is. Ha fér a táskába, ne maradjon otthon a fürdőlepedő sem!

4. Fürdőköpeny

A fürdőköpeny inkább fürdőkben jön jól, mint a strandon, de ennek a használatát is erősen javasoljuk. Ha kicsit lehűl az idő, vagy szelessé válik, a fürdőköpeny lesz a lehető legkényelmesebb ruha, amit viselhetünk, amikor épp nem a meleg vízben vagyunk, hanem a parton pihenünk.

5. Papucs

A papucs is kötelezően ajánlott, ha fürdőbe megyünk, ennek két oka van: egyrészt stabilabb sétálást eredményez a viselése, hiszen kevésbé csúszik majd a lábunk, másrészt megvédi a talpakat az olyan fertőzésektől, amelyeket a közösségi terekben lehet felszedni. Ami a papucsot illeti, mindenképpen olyat válasszunk a fürdőbe, amely vízálló, vagy kifejezetten strandpapucs, hiszen a többi modell hamar tönkremehet a nedvességtől.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.