nyaralóhajó

A Nyaralóhajó jó alternatíva a vadregényes vízpartok kedvelőinek

A Tisza és a Tisza-tó felfedezése az új nyaralóhajókkal, vonzó és izgalmas lehetőség. A Nicols Estivale Quattro kedvező a kisgyermekes családoknak, de a nagyobb hajók már egy társaság elszállásolására is alkalmasak. A lassú járású motoros hajók minimum 2 éjszakára bérelhetők, felejthetetlen élmény a hazai vizeink bejárására. Hajóvezetői engedély nélkül vezethetők, elegendő indulás előtt egy rövid oktatáson átesni.

Tudnivalók a nyaralóhajózással kapcsolatban

A nyaralóhajózás nyugat-európában igen népszerű tevékenység – a természetközeli élmény már hazánkban is elérhető, akár önálló nyaralásra alkalmas. A hajózási szezon nem korlátozódik a nyári hónapokra, a szállásul is szolgáló hajók kora tavasztól késő őszig kiváló alternatíva a természet szerelmesei számára. Jó tudni, hogy a hajók klímával nem, csak fűtéssel rendelkeznek.

A nyaralóhajók hajóvezetői engedély nélkül vezethetők a hajózási térképen megjelölt útvonalakon, viszont feltétel, hogy legalább egy személynek-a hajó vezetőjének rendelkeznie kell belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői képesítéssel;

vagy 1 fő 21. életévet betöltött személynek és 1 fő 16. életévet betöltött személynek hajóvezetői oktatáson kellett részt venniük, amely az indulás előtt csak másfélórát vesz igénybe.

Bérelhető hajótípusok

Nicols Estivale Quattro és Octo: négy +két fő/nyolc+ két fő elszállásolására alkalmas hajó, elsősorban kisgyermekes családok számára ajánlott. Fürdőszobával és wc-vel, ellátott, felszerelt konyhával rendelkezik. A hajó közepén lévő nappali pedig elegendő és megfelelő életteret biztosít az utazók számára.

Nicols Estivale Sixto: A két fürdőszobás hajó hat+két fő elszállásolására is alkalmas, így a három kabin ideális kisebb társaság, vagy egy nagyobb család számára is.

Hajózási útvonalak

A nyaralóhajók két útvonalon közlekednek, északon Tokaj és környékén, illetve a Tisza-tó mentén.

Tokaj és környéke

A Tisza-Bodrog találkozásánál lévő Tokaj báziskikötőjéből akár Sárospatakig a Bodrogon, vagy Sátoraljaújhelyig lehet hajózni a hajózási útvonalak mentén.

Tisza-tó

A déli báziskikötőtől Kiskörétől lehet észak felé hajózni a 116 km-re lévő tiszalöki vízilépcsőhöz,  a Tisza-tavi megállók a Sarud, Abádszalók- medencéje, és a két nagy sziget (Aranyosi-sziget, és Buláti-sziget) érintésével.

Mivel a tapasztalatok szerint maga a hajózás naponta csak 4-5 órás elfoglaltságot vesz igénybe, a programba jól beilleszthető a környék bejárása  és az aktív sportolásra, így a biciklizésre a Tisza-tó mentén, valamint kirándulásra, lovaglásra, vagy akár a golfozásra is.

A hajókaució

A biztosítékul szolgáló hajókaució teljes összegben jár vissza, amennyiben a bérlés lejáratát követően a hajó sérülésmentesen kerül leadásra.

A nyaralóhajó bérlési ideje

A nyaralóhajók bérlési ideje minimum 2 éjszaka, de lehetőség van akár 4, és 1 hetes csomag vásárlásra is. Az egy hetes turnusok péntektől és szombattól indulnak, rövidebb időszakra péntektől-vasárnap estig, vagy hétfő reggelig, illetve hétfő délutántól péntek reggelig bérelhetők.

(Fotó: Nyaralóhajózás.hu)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.