Nyíregyházi állatpark Ocenárium

Nyíregyházi állatkert

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik, és már két alkalommal nyerte el az Európa legjobb állatkertje címet. Az Állatpark a várostól 5 kilométer távol, a sóstói üdülőövezetben található meg. A harminc hektáron elterülő tölgyerdőben 500 faj 5000 egyede él természeteshez hasonló kifutóban.


Az Állatpark 23 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, a vadregényes környezetben olyan ritka állatok, mint a szumátrai tigris, a komodói varánusz, és az indiai orrszarvú tekinthető meg. Az Állatparkot folyamatosan fejlesztik, ezért a látogatókat mindig új élmények fogadják. Természetvédelmi szempontból az volt a célkitűzésük, hogy a kihaló félben lévő fajoknak nyugodt életteret biztosítsanak a fejlődésre és szaporodásra.

Az Állatpark 2019-ben rekord számba menő, 600 000 fős látogatottsággal büszkélkedhetett, növekvő népszerűségük okát olyan fejlesztések eredményének tartják, mint az online jegyértékesítés, és a digitális állatparki térkép, amelynek segítségével önállóan, előre megtervezhető a hatalmas terület bejárása.

Az Állatparkban a különleges állatok megtekintése mellett olyan egyedi programok várják a látogatókat, mint a fókashow, és a papagáj-bemutató. A gyermekek kedvencének a makierdő számít, a félmajmok között akár sétálni is lehet.

Nyíregyházi állatkert Zöld-piramis

Látványetetések

A Zöld Piramis-Ócenárium területén hétfőn és pénteken fél 10-től látványetetésen lehet részt venni.

Tevegelés

Fakultatív tevegelés a Hüllő ovival szemben vehető igénybe, a tevegelés ára külön 1500 forintba kerül.

Az Állatpark helyszínei

A Zöld Piramis esőerdőház Ázsia és Indonézia élővilágát;
Az Ócenárium az óceánok és tengerek élővilágát;
A Sarkvidék az Északi és Déli-sark élővilágát;
A Tarzan Ösvénye Afrika élővilágát;
A Viktória Ház a trópusok növényeit és állatait;
Az Andok kalandok Dél-Amerika élővilágát,
Az Ausztrália helyszín pedig Ausztrália és Új-Zéland élővilágát mutatja be.

Szállás az Állatpark területén

A Nyíregyházi Állatpark területén közvetlen a Sóstói tóra néző panorámával várja a vendégeket a Hotel Pangea, a Hotel Dzsungel pedig az Állatpark területén található azoknak, akik az állatok közelében kívánják álomra hajtani a fejüket. Az Ózoon Hotel, a Sóstói erdőben várja a vendégeket.

Programok az Állatpark közelében

Az állatpark közelében számos turisztikai attrakció található, amelyek együttes jelenléte miatt a város kiemelt utazási célpontjává vált a belföldi kikapcsolódásra vágyóknak. A Nyíregyháza kulturális felfedezése mellett a sóstói üdülőövezetben az Állatpark mellett strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő is található.

Elérhetőség

4431 Sóstófürdő, Sóstói út

Jegyárak

A Nyíregyházi Állatparkban különböző típusú jegyek vásárolhatók. A csoportos kedvezményekről, és jegyárakról, az elfogadott utalványokról az Állatpark hivatalos honlapján a https://www.sostozoo.hu/jegyek oldalon lehet tájékozódni. Online jegyvásárlásra szintén a megadott oldalon van lehetőség.

Gyermekjegy 0-3 éves korig: 200 Ft;
Gyermekjegy 3-14 éves korig: 2500 Ft;
Diák-/ nyugdíjasjegy: 2500 Ft;
Felnőttjegy: 3700 Ft;
70 év feletti jegy: 600 Ft;
Fogyatékkal élők jegye: 1200 Ft;
Családi jegy (2 felnőtt+ 1 gyerek): 8600Ft;
Családi jegy (2 felnőtt+ 2gyerek): 10 800 Ft;
Családi jegy (2 felnőtt+ 3 gyerek): 13 000 Ft.

A jegyek készpénzzel, bankkártyával, és SZÉP kártya szabadidő alszámláról fizethető.

Nyitvatartás

Az év minden napján, munkaszüneti napokon is nyitva van.
Március 1-től-március 30-ig 09:00-16:30 Pénztárzárás 15:30
Március 31-től szeptember 15-ig 09:00-19: 00 Pénztárzárás 17:30
Szeptember 16-október 26-ig 09:00-18:00 Pénztárzárás 16:30
Október 27-március 1-ig 09:00-16:00 Pénztárzárás 15:00

Programok az Állatpark közelében

Az állatpark közelében számos turisztikai attrakció található, amelyek együttes jelenléte miatt a város kiemelt utazási célpontjává vált a belföldi kikapcsolódásra vágyóknak. Nyíregyháza kulturális felfedezése mellett a sóstói üdülőövezetben az Állatpark mellett strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő is található.

(Forrás: Sostozoo.hu), Fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.