orfűi akvapark

Nem kell senkinek az egykori év fürdője?

Nem érkezett érvényes licitajánlat az idén zárva tartó, négy éve még az év fürdőjének megválasztott orfűi akvaparkra, így egyelőre nem kelt el a kicsivel több mint egymilliárd forintos kikiáltási áron meghirdetett létesítmény – írta meg a bama.hu. A hivatalos eredményhirdetésre ugyanakkor még várni kell.

Augusztus 10-én este kilenc óráig lehetett elektronikusan licitálni a Nemzeti Vagyonkezelő oldalán az eladásra bocsátott orfűi akvaparkra. Mint a társaság elektronikus liciteljárásokért felelős munkatársától a bama.hu megtudta, a licitnapló szerint nem érkezett ajánlat az idén zárva tartó, négy éve még az év fürdőjének megválasztott strandfürdőre. Ugyanakkor a hivatalos eredményhirdetésre az esetleges fellebbezések miatt az árverés lezárását követő kilencedik napig várni kell.

A Pécsi-tó nyugati partján 63 ezer négyzetméteren elterülő, különleges vízi szolgáltatásokat nyújtó létesítményt tíz éve adták át a Baranyai élménykörút elnevezésű turisztikai programsorozat részeként. Az 1,3 milliárd forintból megvalósult fejlesztés során létrejött Baranya megye legnagyobb vízfelületű strandfürdője.

A napi háromezer fő befogadására képes létesítmény állapota az elmúlt években folyamatosan romlott. A 2016-ban még az év fürdője címet is elnyerő komplexum mára erősen leharcolt állapotba került, így a tulajdonos nemzeti vagyonkezelő úgy döntött, hogy úgynevezett portfóliótisztás keretében eladásra hirdeti meg a komplexumot, így idén már ki sem nyitott a fürdő.

Forrás: bama.hu

Címlapkép: orfu-aquapark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.