Szanazug-Gyula Nádas kemping

Negyedjére is kimaradnak a Kőrös-vidék strandjai a strandfejlesztési pályázatból

Hiába vannak lelkes fürdőzők az ország kevésbé ismert szabad strandjain, a IV. üteméhez érkezett strandfejlesztési programba nem férnek bele az ország kevésbé frekventált, kisebb folyók mentén található strandjai.


A Kőrösök vidékének leglátogatottabb természetes, vízparti strandjai Danzug, Szanazug, Gyula-Városerdő, a gyomai strandok a strandfejlesztési pályázat negyedik ütemébe sem tudnak pályázni.

Szanazug-Gyula Nádas kemping

A 80-100 db nyertes pályázó 5-30 millió Ft értékű 100%-os állami támogatottságú fejlesztésre pályázhat.

A támogatási igényeket 2020. szeptember 1. és 30. között lehet benyújtani.

A jól ismert strandövezetek Tisza-tónál, Tiszán, a Duna-mentén, a Balatonnál és a Velencei-tónál a negyedszerre juthatnak állami támogatáshoz a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül. A felsorolt turisztikai övezetekhez kapcsolódó strandok az idén a vizesblokkok rendbetételére, a vízbejutás feltételeinek javítására, az öltözőkabinok megújítására, továbbá egységes arculati elemek elhelyezésére, a zöld felületek megújítására és bővítésére, wifi, valamint árnyékolók, utcabútorok beszerzésére pályázhatnak.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.