Mostantól már melltartót sem kell viselniük nőknek a berlini uszodákban

Vége a diszkriminációnak, a berlini nők ezentúl „topless” úszhatnak a város nyilvános uszodáiban, ha úgy döntenek – csakúgy, mint a férfiak. 

A héten bevezetett intézkedés, amelyet a német fővárosban a nemek közötti egyenlőség terén tett előrelépésként üdvözöltek, a németek Freikoerperkultur – szó szerinti fordításban „szabad testkultúra” – iránti szeretetének megnyilvánulása – írja a CNN.

A berlini hatóságok azt követően léptek fel, hogy egy úszónő azt állította, 2022 decemberében megakadályozták, hogy a mellét nem takarva látogassa a város egyik uszodáját. A nő panaszt tett a város ombudsmani hivatalánál a szenátus igazságügyi, sokszínűségi és diszkriminációellenes hivatalánál.

A hatóságok egyetértettek azzal, hogy a nő diszkrimináció áldozata lett, és a héten közölték, hogy a berlini uszodák minden látogatója  – beleértve a nőket és a nem binárisnak valló személyeket is – topless mehet.
A teljes cikk a Mandineren olvasható.
Címlapkép: Illusztráció / melodyinter.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.