győr Vízi-élménypark

Júniusban nyit Győr egyedülálló új vízi élményparkja

Finiséhez ért az új, győri vízi élménypark építése. Számtalan extrája lesz a 23 milliárd forintos állami forrásból épülő vízi élményparknak, ahová nem csak a régióból, illetve a Bécs-Pozsony tengelyből, de akár Prágából is várnak majd vendégeket.


A Közép-Európában egyedülálló fürdőkomplexum a Modern Városok Program keretében, több mint 23 milliárd állami forrásból valósul meg a Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál, a korábbi fürdő és strand területén.
A tervek szerint június 17-én, reggel 9 órakor nyitja majd meg kapuit a modern és fenntartható vízi élménypark – írja a gyorplusz.hu.

A munkaterületen most közel 450-en dolgoznak. A csúszdatorony már elkészült, végleges formáját is elnyerte. A több mint 300 férőhelyes parkolólemeznek március végén lesz a műszaki átadása. A kiszolgáló épületben étterem és konyha is lesz, csúszdavár készül, a Hajós Alfréd által tervezett épületben, ami pompei vörös színt kapott, látványkonyha működik majd. A 25-ször 23 méteres úszómedencét és a tanmedencét nem csak az élménypark vendégei használhatják, míg a Rába Quelle épületét bővítik és felújítják.

„Hat évvel ezelőtt egy olyan komplexumot kezdtünk el megálmodni, ami nem a sok századik fürdő lesz a sorban, hanem egy egészen egyedülálló élményeket nyújtó létesítmény együttes, amiben rengeteg extra lesz, már az is egyedi, hogy nem a város szélén, a kukoricaföldre építjük az élményparkot, hanem Győr szívébe, egy olyan helyszínre, ami páratlan, még európai szinten vizsgálva is, de sorolhatnám a fejlesztés többi egyedi jellemzőjét is”

– fogalmazott Kovacsics Imre, a Rába Quelle Kft. ügyvezetője.

A komplexum immár hivatalos nyitási időpontja június 17-e, reggel 9 óra. A díjszabásról és a pontos jegyárakról később számolnak be az illetékesek, de az már biztos, hogy nem csak a régióból, illetve a Bécs-Pozsony tengelyből, de akár Prágából is várnak majd vendégeket a modern és fenntartható győri vízi élményparkba.

Fotó: Vig Norbert / gyorplusz.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.