Mórahalom erzsébet fürdő

Mórahalom is megnyit

Csütörtökön megnyit a mórahalmi Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható lesz, de kötelező lesz a maszk viselése. A 65 felettieknek azonban még nem ajánlják a fürdő látogatását. Időközben az Önkormányzat sajtóosztálya megkereste a termalfurdok.com-ot, hogy helyesbítse az MTI közleményét.

Mórahalom megnyitja kapuit, és minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy a helybéliek és a városba érkező vendégek biztonságban érezhessék magukat – jelentette ki hétfőn a Csongrád megyei város polgármestere.

Nógrádi Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön megnyit a Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható lesz, de kötelező lesz a maszk viselése. A 65 felettieknek azonban még nem ajánlják a fürdő látogatását – tette hozzá.

A Mórahalmi Önkormányzat sajtóosztálya a cikk megjelenése után tájékoztatta lapunkat, hogy tévesen jelent meg a Magyar Távirati Iroda sajtóközleményében a medencék használatakor történő maszkviselési kötelezettség, a fürdőben kizárólag beléptetéskor kötelező a maszk használata. 

A városban működő kereskedelmi szálláshelyeken karbantartások, kisebb fejlesztések zajlottak, de fokozatosan újranyitnak; az Elixír Hotel – a járványügyi ajánlások betartása mellett – már május 20-ától várja majd a vendégeket.

Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer év parkja. Vasárnap megtartják az országos kirakodó és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés. A vásár területén kötelező a szájmaszk használata, és rendészek ügyelnek majd a védőtávolság megtartására – mondta a politikus.

Előreláthatólag augusztus 20-án indul a Patkó Lovasszínház, és a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások – ismertette.

Nógrádi Zoltán közölte, az önkormányzat 30 millió forintot költött a védekezés költségeire, a koronavírus okozta kiesés – beleértve az elmaradó idegenforgalmi bevételeket – 350 millió forintra tehető.

Újraindult a járóbeteg-szakrendelés is, a pácienseket előre egyeztetett időpontokra várják, a belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket. Péntektől lehetőség lesz a koronavírussal szemben termelt ellenanyagok kimutatására alkalmas tesztek elvégzésére is, térítés ellenében – mondta a polgármester.

Az elmúlt két hónapban rendszeresen gyógyszerszállítmányokat juttattak Vajdaságba, azoknak a pácienseknek, akiket a járványmentes időszakban Mórahalmon kezelnek – tette hozzá.

MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.