szováta medve tó medvetó medve-tó

Megnyitja kapuit a szovátai Medve-tó

Június 24-én megnyitja kapuit a szovátai Medve-tó. Ez egyben a kulturális évad nyitását is jelenti a Maros megyei fürdővárosban, ahol idéntől többe kerül a strandolás.

A szovátai Mogyorósi-tó már május végétől nyitva áll a fürdőzők előtt, a Medve-tó azonban csak most pénteken nyitja meg kapuit a fürdeni, gyógyulni vágyók előtt.

Amint azt már megszokhattuk, minden évben a Medve-tó nyitása várat magára a legtöbbet. Európa legnagyobb heliotermikus tavának nyitása nem köthető pontos dátumhoz, de általában június végére esik, attól függően, hogy miként alakul a víz hőmérséklete, illetve szempont a tóban megfigyelhető heliotermikus jelenség óvása is.

Többe kerül a strandolás

Az idei évtől emelkedtek a jegyárak a szovátai strandokon, így a Medve-tónál is. A felnőttjegyek ára 30 lejről 40 lejre, a gyermekbelépőké pedig 25 lejről 30 lejre nőtt. A tónál szezonban hétköznapokon mintegy 3000 személy vált jegyet, hétvégéken ennél 10–20 százalékkal többen.

Turisták és helyiek szórakoztatására

A Medve-tó nyitása egyet jelent Szovátán a nyári kulturális évad megnyitásával is, ami azt jelenti, hogy hétvégénként különböző programokkal igyekeznek színesíteni a szovátaiak és a turisták programját.

Bővebben: Székelyhon.ro

Fotó: youtube

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.