Jelentősen drágulnak a belépők a sós vizű szovátai tavakon

Az energiaárak és a munkaerőköltségek növekedése miatt emelik a belépőjegyek árát a szovátai Medve-tónál és a Mogyorósi-tónál – írja a kronikaonline.ro.

Andrei Rusu, a tavakat üzemeltető Balneoclimaterica Rt. illetékese a lapnak elmondta, a Medve-tónál végeztek a felújítási munkálatokkal, és a tervek szerint június 24-én nyitják meg a vendégek előtt, a Mogyorósi-tó azonban május 27-étől, péntektől már várja a fürdőzőket.

Jegyárak:

a Mogyorósi-tónál a felnőttek az eddigi 20 lej helyett 30 lejért, a gyerekek 15 lej helyett 20 lejért válthatnak belépőt. A Medve-tónál a felnőttjegyek ára 30 lejről 40 lejre, a gyermekbelépőké pedig 25 lejről 30 lejre nőtt.

A Mogyorósi-tó strandja – amely tavaly a koronavírus-járvány miatt zárva tartott – 800-1000 személy befogadására képes, a Medve-tónál hétköznapokon mintegy 3000 személy vált jegyet, hétvégéken ennél 10-20 százalékkal többen – magyarázta az Agerpres szerint Rusu.

A világ legnagyobb heliotermikus tavaként számontartott szovátai Medve-tó idén lett 147 éves.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.