Rác fürdő Budapest

Megmenekül végre a Rác Fürdő?

Váratlan fordulatról ír a napi.hu a Rác Fürdő ügyében. Értesüléseik szerint a Főváros ajánlatot tesz a felszámolónak az épület és a hozzá kapcsolódó szálloda megvételére. Ezzel megelőznék a kormányt, amely hasonló lépést készített elő. Véget érhet Budapest egyik legszebb fürdőjének a kálváriája vagy csak újabb szintet lép?

Immár egy évtizede rohad a főváros, valamint Európa egyik legszebb és legszebben felújított fürdője, a Tabánban található Rác Fürdő és a mellé felhúzott 67 szobás „vadonatúj” hotel. A viszontagságos évtized alatt többször megvillant a megoldás és megnyitás reménye, de ezek rendre elhaltak a főváros és a politika viadalán. Budapest új vezetése úgy tűnik gyors megoldást keres a lehetetlen és botrányos helyzet megoldására. A lap értesülései szerint nem várják meg, míg a felszámoló kiírja az említett két épület eladásáról szóló pályázatot – erre várnak a lehetséges befektetők is immár három éve! – hanem ezt megelőzve ajánlatot tesznek a fürdő és a hotel megvételére.

A Fővárosi Közgyűlésre készült előterjesztésben ez még nem szerepelt, csupán az, hogy REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft.-nek adott megbízási szerződés és hitelt meghosszabbítják. Ezzel lehetővé válna, hogy a cég a felszámolási eljárásban részt vegyen és ha meghirdetik a fürdőkomplexumot, akkor maximum 7,4 milliárd forint erejéig beszálljon az árverésbe.

A gond az, hogy a felszámoló nem igen iparkodik az árverés kiírására. Értesüléseik szerint a kormány is fontolgatta, hogy ezt megelőzően ajánlatot tesz a fürdő és a hotel megvételére, és a főváros is így döntött. Ez utóbbi a Fővárosi Közgyűlés egyik ülésén jelentette be, hogy a reménytelennek tűnő és elhúzódó felszámolási eljáráson kívül tesz ajánlatot. A közgyűlés elfogadta, hogy a főváros mintegy 7 401 490 666 forintos összeghatárig tehet vételi ajánlatot.

Rác fürdő Tabán

Amennyiben ezt siker koronázza, akkor végre érdemi változás állhat be a tíz éve elkészült, de soha meg nem nyitott egykori Rácz Fürdő és hotel ügyében.

A teljes cikk ITT olvasható

Fotók: A bezárt Rác fürdő és hotel épülete a Tabánban. MTI/Máthé Zoltán

Korábbi cikkeink a témában:

Jövőre megnyithat a Rác fürdő

Akár az idén megnyithat a Rác fürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.