Megépült és péntektől látogatható a Dandár fürdő új részlege

Elkészült és péntektől látogatható a ferencvárosi Dandár fürdő  két új szabadtéri medencéje, ezzel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) mind a hét, egész évben üzemelő fürdője rendelkezik már nyitott medencével – mondta Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója a pénteki avatáson.

A két medencét 150 millió forintból építették meg, a költségeket a társaság saját nyereségéből fedezte, a főváros ugyanis nem vonja el az osztalékot, így azt fejlesztésre fordíthatják – tette hozzá a vezérigazgató. A szabadtéri medencék építése a cég 2010-ben indult, most záruló, rövid távú programjának volt része. A középtávú elképzelések alapján a strandokat egész évben nyitva tartó fürdőkké alakítják, míg a hosszú távú terv szerint minden fürdő mellé szálloda épül, amelyeket a BGYH üzemeltet – vázolta a terveket a vezérigazgató.

Bácskai János, a IX. kerület polgármestere pedig arról beszélt, hogy a Dandár fürdő a köztudatban tisztasági fürdőként él, pedig már rég nem az. Ugyanakkor viszont ez a főváros legolcsóbb családbarát fürdője, így Ferencváros is fürdővárossá vált – tette hozzá a polgármester.

mti / www.dandarfurdo.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.