Dachstein Óriás jégbarlang Rieseneishoehle

Dachstein barlangok

A híres Dachstein barlangok a Hallstatti-tó partján, a Dachstein Krippenstein csúcson találhatók. A hegy mélyén lévő jég és kőképződmények Ausztria legjelentősebb természeti látnivalói, a Mamut-barlangot, és az Óriás jégbarlangot évente több százezer turista keresi fel.

A Salzkammergut régió az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja Ausztriának. Különösen Hallstatt és környéke a legfelkapottabb, a számtalan látnivaló miatt. A barlangok a Hallsatti-tó parti településhez, Obertraunhoz tartoznak, ahonnan a látványosságokhoz és a Kripppenstein csúcshoz (2077 m) felvonóval lehet feljutni.

Óriás jégbarlang (Rieseneishöhle)

Több tízezer köbméter jég birodalma a jégbarlang, amelyet 1910-ben tártak fel, egy 2 kilométer hosszú barlangrendszer. A fehér fénnyel megvilágított jégképződmények különleges színes árnyalatban pompáznak. A pazar megjelenésének oka, hogy a jég a cseppkőhöz külsőleg hasonló függönyöket alkot. A barlangi jégformákat a jégkristályok és a meleg légáramlás miatti olvadás hozza létre, amelyek pedig sima felületűek, ebben különböznek a csipkézett cseppkőcsoportoktól. A jégbarlang Grál-lovagok termében, a Parsifal teremben, és a Trisztán teremben körülbelül 50 perces vezetett jégbarlangtúrán lehet részt venni. Nyaranta augusztusban különleges koncerteket helyszíne.

Dachstein Óriás jégbarlang
Dachstein Óriás jégbarlang

Mamut Barlang (Mammuthöhle)

A barlang a nevét a méretének köszönheti, járatai 21 kilométer hosszúságúak. Az Óriás jégbarlanggal ellentétben jégmentes, vezetett túrában 1 kilométer hosszan járhatók be a hatalmas termei. A látogatók hatalmas csarnokokat, és alagutakat csodálhatnak meg.

Koppenbrüller barlang

A hegyi patakokkal övezett barlanglabirintus a völgyben, Obertraun szélén található, egyben a Dachstein barlangok legfiatalabbja. A látogatók a barlangban megcsodálhatják a Dachstein belső földalatti vízi útjait.

A barlangok megközelítése

A barlangokat a több szakaszos felvonóval (Dachsteinbahn) lehet megközelíteni, az első állomástól a Schönbergalmtól könnyed séta keretében. A barlangok egymástól eltérő irányban helyezkednek el, több mint fél órás gyaloglásra.

Felvonó üzemidő

Az első felvonó 8:40-kor indul, és 15 percenként közlekedik.

Utolsó leszállás ideje a Schönbergalm megállótól:

Május 29.-július 3. :17:10 (Szombat-vasárnap és ünnepnapokon 1 órával hosszabb ideig jár)

Július 7.-szeptember 13.:19:10

Szeptember 14.-november 2.:17:10 (Szombat-vasárnap és ünnepnapokon 1 órával hosszabb ideig jár)

Dachstein Mamut Barlang
Dachstein Mamut Barlang (Mammuthöhle)

Barlangok nyitvatartása

Jégvilág barlang

Május-június, szeptember-október: naponta 9:00-14:30

Július-augusztus: naponta 9:00-16:30

Mamut barlang

Május-június, szeptember-október: naponta 1:30-15:00

Július-augusztus: naponta 10:30-16:00

Koppenbrüller barlang

Naponta 09:00-16:00 óra között, az irányított barlangtúrákra (óránként) kerül sor.

A barlangok csak tapasztalt barlangvezetőkkel látogathatók.

Jegyárak

Jegytípus                                    Felvonó+Jég vagy Mamut barlang                                                 Kombinált barlangjegy+felvonó    Koppenbrüller barlang

Felnőtt jegy                                37,50 €                                      44,00 €                                       14,00 €

Diák jegy                                    33,80 €                                      39,70 €                                       12,30 €

Gyermek jegy                             20,50 €                                      24,20 €                                       7,90 €

Nyugdíjas jegy                            35,00 €                                      41,00 €                                       12,90 €

Az all inclusive jegy, amely a további felvonószakaszok, és látványosságok árát is tartalmazza, továbbá a Dachstein Salzkammergut jegy ára, családos kedvezményekről információ megtalálható a www.dachstein-salzkammergut.com oldalon.

Dachstein Koppenbrüller barlang
Dachstein Koppenbrüller barlang

Parkolás

Közvetlenül a Dachstein Krippenstein völgyállomásnál ingyenes parkoló áll rendelkezésre.

Elérhetőség

Winkl 34

4831 Obertraun am Hallstättersee

Austria

Web és fotók: www.dachstein-salzkammergut.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.