málta valletta

Málta látnivalók

Piramisoknál is régebbi templomromok, középkori paloták, szűk utcák és hatalmas katedrálisok őrzik a három lakott szigetből álló ország (Málta, a kisebb Gozo és a még kisebb Comino) gazdag múltjának emlékeit.

Sok olyan kis múzeuma is van, amelyekről kevesen tudnak, pedig ezek legalább annyi érdekességet nyújtanak, mint a csoportok által tömegesen látogatott helyek. A tenger apró öblei és sziklákkal szabdalt partszakaszai szintén sok szépséget és örömöt rejtenek. A búvárkodni szeretők számára ez az egyik legjobb hely a Földközi-tenger térségében. Ne keressünk azonban több kilométer hosszú, finom homokos, pálmafás strandokat – ilyenek nincsenek Máltán.

Gozo

Sajátos karaktere miatt bájosabb, mint nagyobb szomszédja. Itt minden nyugodtabb, és sokkal kevesebb turista látogatja, mint Máltát. Középkori építészeti alkotásaival, és történelem előtti korból származó templomaival teremti meg a kis sziget turistákat vonzó hangulatát. Calypso barlangja és az Alabástrom barlang teszi teljessé a fantasztikus nyaralást.

Málta Gozo

Valletta

Málta fővárosa Valletta, a város, melyet „úriemberek építettek úriembereknek”. A 16.századbeli épületek remek állapotban maradtak fenn, gyönyörű, de szerencsére nem túl hosszú sétával bejárhatóak a műemlékek. A fővárosba a Városkapun keresztül érkezünk. Csodálatos tereken, paloták között végighaladva érkezünk a miniszterelnök rezidenciájaként funkcionáló Auberge de Castille palotához. A spanyol lovagok által kialakított Upper Barrakka Parkból lélegzetelállító panoráma tárul elénk. A Szent János székesegyház díszes barokk berendezése, és az olasz Caravaggio festményei is messze földön híresek. A Szent Elmo erődben korhű ruhákba öltözött színészek adják elő a középkor nagy csatáit.

málta templomrom Ggantija-temple

Mikor utazzunk Máltára? Időjárás, klíma

Az éghajlat egész évben kellemes, a mediterrán éghajlatra jellemző értékekkel. A téli hónapokban a tenger hőmérséklete 15 C° körüli, így a fürdési szezon erre az időszakra nem terjed ki.

Máltán forró száraz a nyár, amit néha a sirokkó szél enyhít. Télen enyhe az idő, 10°C-14°C körül alakul. Júliusban akár 36°C –ot is elérheti. Hevesebb esőzések csak télen várhatóak.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.