mallorca Formentor strand

Mallorca legszebb strandjai

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, része a Baleár-szigeteknek. A népszerű turistaparadicsom természeti látnivalókban és gyönyörű partszakaszokban bővelkedik. A Földközi-tenger nyaralóhelyeit a minőségi szolgáltatások gazdagsága, a kellemes mediterrán időjárás miatt egyre több nyaraló választja úti célul. Mallorca változatos strandokat kínál, az északi részen gyönyörű hatalmas sziklafalakat lehet találni, a déli részén viszont nyugodt homokos strandok vannak.


EsTrenc

Az EsTrenc strand csodálatos természeti környezetben található, píneafenyők és dűnék határolják. Egyike Mallorca legszebb strandjának. A látogatóknak a trópusi tengerpartok látványát idézi meg, és homokos partja, lassan mélyülő vize a kisgyerekes családoknak is ideális. A strandon árnyékos rész nem található, és napernyő bérlésre sincs lehetőség.

mallorca es trenc strand

Cala Agula Beach

Az öböl strandja homokos partszakaszból áll, de nincs kiépítve. Ezért különösen a fiatal korosztály körében népszerű, és akik kedvelik a vadregényes természeti környezetet.

Cala Deia

A Cala Deia strandja magas sziklákkal van körbe véve, a partja aprókavicsos. Az öböl a Deia településtől 2 kilométer távolságra található. Hétvégente zsúfolt, hétköznap kevesebben látogatják. A strandon egy étterem is működik.

mallorca cala-deia strand

Alcudia Beach

Az Alcudia Beach a sziget legészakabbra fekvő részén található. A partszakasz fehér homokkal borított. A strand mellett több étterem és bár található. Népszerű hely, és hétvégén nagy a tömegre kell számítani. Az Alcudia Beach a vízi sportok kedvelőinek remek lehetőségeket kínál. Lehetőség van jetskizni, vízisíelni, és jachtot is lehet bérelni.

Pollenca Beach

A Pollenca Beach egy mesterségesen létrehozott partszakasz, ahova főszezonban rengeteg turista érkezik. A kellemesen kialakított strand kitűnő kikapcsolódást kínál. A parton bárok és éttermek sorakoznak, és napernyők, nyugágyak bérelhetőek.

mallorca Pollenca strand

Formentor Beach

A Formentor Beach nemcsak a turisták, de híres és népszerű emberek körében is kedvelt. A homokos partszakasz a sziget északi részén található. A strand jól ki van építve, mosdók és wc-k találhatóak, ezenkívül napernyő és napágy bérlésre van leehetőség.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.