római szabadstrand plázs

Újra látogatható a római-parti Plázs

Szerda reggeltől újra látogatható az augusztus elején az árhullám miatt átmenetileg lezárt római-parti Plázs. A strand mindennap 10 és 19 óra között várja a fürdőzőket – közölte a Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat.

A tájékoztatás szerint a dunai árhullám levonult, a vízminőség kiváló és az önkormányzat megkapta a határozatot a Plázs újranyitásához. Az árhullám levonulása óta az előírásoknak megfelelően folyamatosan vizsgálták a vízminőséget, letakarították a fövenyt, kikotorták a medret és elszállították az uszadékot – tudatta az önkormányzat.

Hangsúlyozták: újra lehet fürdeni Budapest egyetlen ingyenes, természetes strandján, ahol napágyak, térítésmentes ivóvíz, mosdók, zuhanyzók, pelenkázók várnak mindenkit. A strandon szolgálatban vannak a vízimentők és a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is, a kerékpárral érkezők pedig ingyenes biciklitárolási lehetőséget vehetnek igénybe – olvasható a közleményben.

MTI

Címlapkép: Római szabadstrand Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.