Kültéri élménymedence épült az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben

Kültéri élménymedence épült az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben, a 235 millió forintos fejlesztéstől a látogatók számának növekedést várják – tájékoztatta a város polgármestere kedden az MTI-t.

Tóth István (Fidesz) elmondta, sikeres uniós pályázat segítségével 235 millió forintos fejlesztést hajtottak végre, amelyből mintegy százmillió forint volt a pályázaton elnyert összeg.

Hangsúlyozta, a medenceépítés része volt egy 490 millió forint összértékű beruházásnak, amelynek keretében felújították a Nádasdy Obeliszket, valamint megépült a Gárdonyi Géza Tematikus Sétány, illetve az egri várat és Gárdonyi Géza életművét megidéző rönkvár.

A napokban átadott külső wellness – és élménymedence két részből, egy gyermek- és egy felnőtt medencéből áll. A 450 négyzetméter vízfelületű medencében különféle élményelemek várják a fürdőzőket. A tervek szerint a kültéri medence május 15-től szeptember 2-ig tart nyitva.

„A nyári időszakban nagy igény volt további kültéri medencére, főleg a gyerekes családok részéről. Reméljük, hogy a fejlesztés révén az éves látogatottságot, ami jelenleg 450 ezer fő, további 40-50 ezer fővel emelni tudjuk” – tette hozzá.

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt. a gárdonyi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában van. A fürdőt menedzselő Spa Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kovacsics Imre az MTI érdeklődésére elmondta, tavalyi nettó árbevételük 480 millió forint volt, 2012-ben 50-60 millió forintos emelkedést várnak. Számításaik szerint a fejlesztésre fordított önerő 2-3 év alatt megtérül.

Jövőbeni terveikről elmondta, klasszikus kültéri szaunakertet és különböző sportpályákat kívánnak építeni. A hosszabb távú elképzelések között egy fedett úszómedence felépítése szerepel.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.