Kétmilliárd forintos fürdőfejlesztés Demjénben

Kétmilliárd forint értékű beruházás keretében négycsillagos gyógy- és wellness hotel, illetve barlangfürdő épül a Heves megyei Demjénben, a Gyógyvizek völgyében.

A fejlesztés megvalósítását 767 millió forinttal támogatja az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretében – közölte Tóth Péter, a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezetője.   A fennmaradó összeg hitelből és önerőből származik. A beruházást várhatóan az idén augusztusban adják át – tette hozzá.

Az ügyvezető ismertette: Demjén határában 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius fokos gyógyvize, erre alapozva készült el közel tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark hét medencével 2007-ben. Az Észak-magyarországi Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházás célja, a barlangfürdő és a 168 férőhelyes szálloda révén a látogatók tartózkodási idejének növelése.

A fejlesztés nyomán az üzleti terv szerint 2017-re a megduplázódhat a demjéni Termál Völgy látogatószáma. Ez azt jelenti, hogy öt év múlva már több mint 100 ezer vendégéjszakával számolnak a területen, egyben plusz 30 embernek ad majd munkát a fürdő és a szálloda.

A 20 dolgozót foglalkoztató, belföldi jogi személyek által birtokolt társaság éves árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 430 millió forintot – mondta Tóth Péter.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.