Napfényfürdő Aquapolis Szeged strandfürdő

Maszk és védettségi igazolvány nélkül mehetünk a strandokra, fürdőkbe pár napon belül

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be a kormány legfrissebb döntéseit a jelenleg hatályban lévő járványügyi intézkedéseket illetően.

Ahogy az várható volt, a kormány a járványügyi korlátozások nagy részét feloldják, de ez csak akkor léphet érvénybe, ha elérjük az 5,5 milliós beoltottságot. Ha ez megtörténik, az alábbi lazítások következnek:

  • megszűnik a kötelező maszkhasználat, a belső terekben sem kell már viselni – kivéve az egészségügyi területen;
  • nem kell védettségi igazolvány a strandokra, éttermekbe, a szállodákba, és a fürdőkbe;
  • tömegrendezvényeken: sportrendezvényeken, fesztiválokon, éjszakai, zenés szórakozóhelyeken továbbra is be kell mutatni a védettségi igazolványt.

A Schengeni határokon már nem lesz egészségügyi vizsgálat, illetve a román, szerb és horvát határon is a koronavírus előtti szabályozás lép életbe.

Július elsejétől elérhető lesz az uniós zöldkártya, ezt mindenki maga tudja majd letölteni az internetről.  A közeljövőben pedig egy tájékoztatási kampány is indulni fog, hogy mindenki zökkenőmentesen szerezze meg a kártyát.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Illusztráció – Napfényfürdő Aquapolis Szeged strandfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.