Balatonfűzfő-föveny strand-balatontipp

Balatonfűzfő, tökéletes hely az aktív kikapcsolódásra

Balatonfűzfő a Balaton csúcsán lévő település ideális családos nyaraláshoz, és Budapestről is gyorsan megközelíthető. Gyerekbarát strandok, az egész évben nyitva tartó panorámás bobpálya, a Serpa Kalandpark és a Balatoni Uszoda miatt kiváló úti cél.

A szabadidőpark 15 méteres kilátótornyából a keleti medencére nyílik körpanoráma.

Balatonfűzfő a Balaton észak-keleti partján lévő település, Veszprémtől tíz kilométer távolságra található, és csak egy órányira van Budapesttől. Rendkívüli adottságai révén a sekély víz, a települést határoló dombok, és a parti sétánya miatt ideális környék a természet szerelmesei számára akár gyalogosan, vagy kerékpárral.

Aktív kikapcsolódás Balatonfűzfőn

A Balaton keleti kapuja remek helyszín az aktív kikapcsolódásra, számtalan vízi sport lehetőséget kínál a parti fekvéséből adódóan: szörfözésre, vitorlázásra, supozásra. A strandjain lévő árnyas partszakaszok, fövenyes pancsolók, és játszóterek miatt egyre többen választják balatoni nyaralás helyszínéül.

Strandok Balatonfűzfőn

Föveny Strand

Fűzfőfürdőn található a Föveny Strand, amely az északi part egyik legjobb strandja. Kifejezetten kedvező családok számára, hiszen a víz fokozatosan mélyülő, és homokozott a vízmedre. A kedvező árú strandon változatos programok (gyermek és felnőtt animációs programok)szórakoztatják a vendégeket, a gyermekek számára óriáscsúszda, vízisí, és homokos játszóterek találhatók. A strandon nem csak akadálymentes főbejárat, és mosdók találhatók, de a pelenkázókkal ellátott vizesblokkok is a családos nyaralók komfortját szolgálják.

Elektromos hajó kölcsönzés

A Föveny Strand melletti stégen május végétől egészen október elejéig kölcsönözhetők az 5 és 7 személyes elektromos hajók. A szolgáltatás igen népszerű, egyrészt vezetői engedély nélkül is igénybe vehető, másrészt – megegyezés szerinti időtartamra- kiváló sétahajózást kínál.

Tobruki strand

Kifejezetten gyerekbarát strand a fűzfői Tobruki strand, ahol minden adott egy helyen az egész napos családi kikapcsolódáshoz. A kedvező árú strand igen kedvelt a fokozatosan mélyülő fövenyes pancsolója és a korszerű játszótere miatt. A nyári szezonban változatos gyerek animációs programok találhatók. A fiatalok számára homokos kispályás focipálya, strandröplabda pálya, asztalitenisz került kialakításra.

Kerékpárút a Föveny Strand és a Tobruki strand között

A település strandjai akár kerékpárral is megközelíthetők. A Fűzfőfürdőn lévő Föveny Strand és a tobruki városrész strandja biztonságos kerékpárúton alig 20 perces kerekezéssel érhető el. Maga a kerékpárút is izgalmas, hiszen a közvetlen vízparti látvány, a Balatonba benyúló részek különleges élményt nyújt. Út közben pihenők, játszótér és ivókút is található. Ugyanakkor az esti óráktól a napelemes világítás nem csak biztonságossá teszi a közlekedést, de hangulatos is.

Balaton Surf Center

A balatonfűzfői Zagykazetta népszerű a hazai szörfösök körében. A természeti adottságokból fakadóan a hazai szörfösök kedvelt bázisa. A Zagykazetta a Beach Fesztivál helyszíneként is ismert, egyben a hazai kitesurf spotja. A kiváló infrastruktúrája, és a déli szelek miatt ideális a kitesurf, SUP, kajak és vitorlázás gyakorlói számára.

Balaton Uszoda

A balatonfűzfői versenyuszoda a Magyar Válogatott mellett szinkronúszók, és búvárúszók felkészülési és edzőhelye. A nagyobb medence 50 m-es, 2 m mély, és 8 pályás feszített víztükrű versenymedence. A kismedence kedvező a gyermekek számára, mivel vízhőfoka 32 Celsius, mérete pedig 16×8 m-es, változó mélységű (80-130 cm-ig).

Kalandsportok Balatonfűzfőn

A Balatoni Bob Szabadidőpark csoport tagjai a Balatoni Bob, a Maxim Paintball, és a Serpa Kalandpark. Maga a szabadidőpark ingyenesen látogatható, és a játszótere tartalmas kikapcsolódást nyújt a három év alatti, még bobozásban nem részt vehető kisgyerekek számára. A játszótéren mini csúszópálya, mini kalandpark, valamint csúszdák, mászókák találhatók. A 15 méter magas, fa kilátótorony szintén ingyenesen látogatható, bámulatos 360 fokos körpanorámát nyújt.

Balatoni Bob

A Balatoni Bobpálya kedvelt kirándulóhely, a település legszebb erdei területén található. A létesítmény legmagasabb pontjáról lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra. A dupla bobpálya érdekessége, hogy a bobok sínre rögzítve futnak, egyben hazánk leghosszabb hasonló bobpályája. A két pálya teljes hossza 1500 m. Az új Panorámapályán 40 km/h sebesség, 360 fokos kanyarok, 40 méter szintkülönbség várja az adrenalin függőket. Az Alagútpálya pedig bukkanókkal, éles döntött kanyarokkal, és egy 15 méteres alagúttal kínál felejthetetlen élményt, amelyet a sötétedés után villogó fények még izgalmasabbá tesznek.

Serpa Kalandpark

A Serpa Kalandparkban összesen négy különböző nehézségű kalandösvény, drótkötél-csúszda, és mászótorony vár található. A lombkoronák között vezető ösvények között minden korosztály megtalálja a kihívást:

Kis Vuk út: kezdők, 5-6 éves korú gyermek számára

Karak út: haladó, 130-150 cm magasságú gyermek számára

Zsigmondy út: felnőtt kezdő pálya

Koppány útja: felnőtt haladó pálya, és 14 éves kor alattiak számára

Nimród útja: felnőtt profi pálya, és 14 éves kor felettiek számára

Paintball pálya

A Paintball pályán gyermek paintball, paintball és célbalövés próbálható ki, amely során védőfelszerelésben igazi festékgolyókat lehet kilőni biztonságos körülmények között.

Fotó: Balatonfűzfő Föveny Strand / balatontipp.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.