Amazonia Aquapark: Konkurenciát kapott a makói Hagymatikum és a gyulai Várfürdő

Az egykori stadion helyén megépült Amazonia Aquapark március 31-ei megnyitásával Temesvár is beszállt a magyar–román határ két oldalán egyre élénkebbé váló élményfürdőbizniszbe. A Bánság legnagyobb aquaparkja konkurenciájává válhat majd többek között a makói Hagymatikumnak, vagy a Gyulai Várfürdőnek is.

A névválasztás azzal magyarázható, hogy a 83 millió lejes beruházásból megépült akvapark dzsungelhangulatot idéz.

Több mint 1700 négyzetméteren fedett medencéket alakítottak ki különböző attrakciókkal és a Bánság első fedett csúszdái is várják majd a csobbanni vágyókat. Termálvizes medencecsarnok, teljes körű szolgáltatást nyújtó spa (relaxációs szobákkal, szaunákkal, jakuzzikkal) is csábítja az érdeklődőket, és kialakítanak egy fizioterápiás klinikát, valamint egy éttermet is.

A nagymedence közel 800 négyzetméteres, a gyermekmedence 300 négyzetméteres (csúszdákkal és játékokkal), a négycsúszdás medence pedig 130 négyzetméteres. Az egyszerre bel- és kültéri medence szintén 130 négyzetméteres.

Minden medence fűtött lesz. A kültéri medencét télen is lehet majd használni, mivel a víz 36 Celsius-fokos. Az élményfürdőt egy folyosó köti össze a meglévő Termalium SPA-val.

Az akvapark mellett a fejlesztés egy másik szakaszában ugyanakkor egy szálloda is épül – írta meg a kronikaonline.ro.

Mennyibe kerül a temesvári élményfürdőzés?

A temesváriaknak többé nem kell Magyarországra utazniuk, hogy egy modern aquapark szolgáltatásait élvezhessék – hangzott az Amazónia reklámja, azonban mikor a megnyitó előtt közzétették az árakat, kiderült, hogy még mindig jóval olcsóbbak a magyarországi fürdők.

temesvári Amazonia Aquapark csúszda
Fotó: Amazonia Aquapark Facebook

A temesvári létesítményben egy felnőtt jegy négy órára, amellyel az élmény- és gyógyfürdős szolgáltatásokat is igénybe lehet venni hétfőtől péntekig 110 lejbe kerül, ami 8530 forintnak felel meg. Mindezért hétvégén 130 lejt, azaz 10 ezer forintot kell lepengetni. Gyerekeknek a négyórás jegy hétköznapokon 50 lej, vagyis 3900 forint, szombat-vasárnap már 60 lej, vagyis 4650 forint.

Ha egész napos jegyet váltanánk, akkor hétfőtől péntekig 130 lejt (8530 ft) fizethetünk személyenként, hétvégén pedig 150 lejt (11630 ft). Gyermekeknek az egész napos belépő 70 lej hétköznapokon és 80 lej hétvégén (5400 és 6200 ft).

Összehasonlításképpen a Makón található Hagymatikumban, amely Temesvárhoz a legközelebb, mindössze 90 kilométerre található fürdőközpont a teljes körű belépő mindössze 70 lej, azaz 6200 forint, illetve különböző kedvezményeket lehet igénybe venni – írta meg a transtelex.ro.

Címlapkép: Amazonia Aquapark Facebook

 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.