Húsvét - Locsolkodás Hollókõ

Húsvéti szálláshelyek: Aki még nem foglalt, siessen!

A turisztikai szektor is készül a húsvéti időszakra: ez az év első hosszú hétvégéje és a foglalási adatok igazolják a magyarok utazási kedvét, és azt is, hogy anyagilag is megengedhetik maguknak a kikapcsolódást. A szállodák és vendégházak nagy része ugyanis 90 százalékos foglaltsággal fordult rá az áprilisra. Aki még nem foglalt, de elutazna, jól teszi, ha siet!

Azt látjuk, hogy a jellemzően családi napok, amiket az emberek korábban otthon töltöttek, most elkezdtek magas foglaltsággal működni. Egyre kevésbé az a fontos, hogy otthon süssenek-főzzenek, inkább az, hogy a család együtt legyen és egy kellemes hétvégén minőségi időt töltsön el együtt” – fogalmazott Kovács István, a Hotel Azúr Siófok igazgatója.

A kellemes tavaszi napsütésben sokan kirándultak Gyulára. A város legnagyobb szállodájában egymást követték a távozó és az érkező vendégek.

Már hetekkel ezelőtt biztos volt, hogy teltházzal üzemelnek majd a húsvéti hosszú hétvégén.

A szálloda már az ortodox húsvétra is készül, amikor majd Romániából érkeznek nagyon sokan pihenni. Úgy számolnak, idén év végéig elérhetik a 2019-es esztendő forgalmát.

Ez egy héttel a mi ünnepünk után lesz, majd ezt követi április utolsó hétvégéjéhez hozzácsapva a május 1-i hosszú hétvége, ezt követően pedig már a pünkösdi időszakra készülünk, ami nálunk ráadásul idén a Gyulai Pálinkafesztivállal egy időre fog esni, úgyhogy bőven akad program és hosszú hétvége a vendégeinknek, és ezek mind teltházas időszakok lesznek nálunk” – mondta Boros Zoltán, a Hunguest Hotel Erkel Gyula igazgatója.

húsvét pécs
Érdeklődők néznek egy óriás hímes tojást a pécsi Széchenyi téren húsvét vasárnap . Fotó:MTI/Sóki Tamás

A belföldi vendégek körében továbbra is a Balaton a legkedveltebb hely, de a Mátra-Bükk térség is népszerű. Egy országosan 26 szállodát üzemeltető cégcsoport vezetője azt mondja

nemcsak külföldi, hanem magyar vendégekkel is lehet sikeres és kiemelkedő forgalmat bonyolítani,

és nagyon örülnek, hogy a hazai vendégek élnek a magyar turizmus adta lehetőségekkel. Szállodáikban már most 95 százalékos a foglaltság a húsvéti hétvégére.

Klemm Balázs, Hotel & More Group vezérigazgatója elmondta: „Az első negyedévben a 2019-es számokat megközelítettük foglaltság és egyéb tekintetben. A bevételek lehet egy kicsit magasabbak is voltak, hiszen változott az euro árfolyam, emelkedtek az árak. Én azt gondolom, hogy az egész évben egy nagyon-nagyon jó szezont fogunk zárni.

Március végéig csaknem 410 ezer vendégéjszaka foglalást rögzítettek a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly.

Az elmúlt években pedig már az utazási szokások is egyre változnak.

„Egyre többen döntenek úgy, hogy hotelekben, szállodákban, panziókban együtt a családdal ünnepelnek, és  persze sokat kirándulnak, megnézik a helyi nevezetességeket, érdeklődnek a kultúra iránt, és azt se felejtsük el, hogy költenek, ami nekik jó, mert jókat esznek-isznak pihennek. Jó a szolgáltatónak és jó persze a nemzetgazdaságnak” – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő.

Az év első hosszú hétvégéje lesz a húsvéti, az előfoglalási adatok bizakodásra adnak okot az egész év tekintetében.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Fotó: MTI/Komka Péter

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.