zselic hollófészek kilátó

Kilátót avattak a Zselic legmagasabb pontján, a Hollófészken

Új turisztikai attrakcióval bővült Baranya vármegye. Múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a Zselici dombság legmagasabb pontján, Bakóca község szomszédságában, a Hollófészek magaslaton (358 méter) épült kilencszintes, csaknem 28 méteres kilátót.

A tölgyfa szerkezetű, hagyományos ácskötések és mérnöki acél szerelvényes kötések kombinációjával létrejött, 28 méter magas, kilencszintes kilátó az országos kéktúra útvonalán helyezkedik el.

A Baranya Vármegyei Önkormányzat a beruházást egy, a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert pályázat részeként valósította meg.

A 130 millió forintos projekt másik elemeként megújult a közeli, a dohányzás történetének emlékeit bemutató ibafai pipakiállítás is, amely korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával, interaktív módon mutatja be a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményét.

MTI

Fotó: Laufer László / bama.hu

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.