Szelidi-tó

Kevésbé ismert Duna menti homokos fürdőhelyek

Kánikula idején egyre többen keresnek felfrissülést a hazai természetes vizeinknél, ugyanakkor a zsúfolt, és drága Balaton mellett felértékelődnek a különleges folyó parti helyek is: a homokos Szelidi-tó egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a Meszes Beach Foktőnél a Közép-Duna-völgy homokos partja, amely tengerparti jellege miatt kedvelt. Hasonló homokos zátony várja a fürdőzőket Dunaszentbenedeknél, ahová jetskivel érkeznek a közeli településekről.

A természetes fürdőhelyek kiválasztásánál a biztonság elsődleges szempont. A homokos partszakaszok igen népszerűek, ahol a lassan mélyülő vízben biztonsággal lehet fürdőzni, a gyerekeknek pancsolni.

Foktő – Meszes Beach

Kalocsa közelében- a városközponttól 8 km-re, Foktő mellett található a Meszes Beach. A Meszesi Duna-part és homokfövenyen található szabadstrand nem csak a helyiek körében kedvelt: a Duna Solt és Dusnokig terjedő legszebb szakasza. A strand könnyen megközelíthető, de a túlsó partról is érkeznek csónakokkal és a másfél km-re nemzetközi kikötőből sokan látogatják a sekély vízű szakaszt. Jól kiépített szabadstrand működik, ahol büfé, strandröplabda pálya, és focipálya is található.

Foktő- Meszes Beach

Dunaszentbenedek – Szabadstrand

Dunaszentbenedek homokos zátonya egyre látogatottabb alacsony vízállás esetén. A homokpad kiváló lubickolásra és napozásra, a part magaslatán lévő büfénél árnyékos területek találhatók. A közeli túlpartról sokan érkeznek csónakkal jetskivel.

Dunaszentbenedek - Szabadstrand

Dunapataj – Szelidi-tó

A Szelidi-tó kedvelt fürdő és pihenőhely, évek óta kiváló vízminőséggel rendelkezik. Érdekessége, hogy a jégkorszak után a Duna mellékágából kialakult morotvató, amely rendkívül gazdag ásványi sókban. A déli partján 800 méter hosszú szakaszon található egy szabad  strand és egy kedvező árú fizetős strand, amely jóval több szolgáltatást nyújt – kiépített játszóterekkel, és óriáscsúszdával rendelkezik. A víz talaja homokos, és fokozatosan mélyülő. A strand területének egy részén a már nyugalomba került futóhomokjában igen kellemes pihenni. Mindkét strandon öltözők és zuhanyzók találhatók, valamint vízisport eszköz (kajak, kenu, vízibicikli, szörf, csónak) kölcsönző is működik.

Dunapataj - Szelidi-tó

Baja – Sugovica szabadstrand

Baja már az Alsó-Duna-völgyének része. Baját a Duna és a mellékágai veszik körül, jelentős nemzetközi  jachtkikötő és közlekedési csomópont. A Sugovica szabadstrand igen népszerű, köszönhetően a homokos fövenypartjának, amely a Duna Baja alá kanyarodó mellékága. A fürdőzők, és a vízi sportokért rajongók kedvelt pihenőhelye, amely köszönhető a színes esti programoknak, és bajai városközpontban lévő úszó szökőkútnak. A 650 m hosszú szabadstrandon öltözők büfé valamint kajak, kenu, vízibicikli kölcsönző működik.

Sugovica szabadstrand Baja

Fotók: kalohirek.hu, bacskiskun.hu, facebook.com, mapio.net

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.