Hat remek strand a Ráckevei-Duna-ágnál

A természetes fürdők a nyári szabadságolás és különösen hőségben keresettek. A déli-Duna-ágaknál jóval kisebb a tömeg, mint a Szentendrei-szigetnél, pedig a Ráckevei-Soroksári Duna-ág jelentős természeti vonzerővel rendelkezik. Kisgyerekkel érkezőknek főként Szigetcsép ajánlható, itt homokos a vízpart, és lassan mélyül. Ráckevénél SUP, kajak és kenu is kölcsönözhető, de Tassnál szörfözni is lehet.

Ráckeve – Vadkacsa szabadstrand

A ráckevei strand a Dömsödi út mentén található, a Ráckevei-Soroksári Duna-ág legszebb vidéke, a vízminőség pedig kiváló. A Vadkacsa szabadstrand területén korszerű mosdó és öltözők, valamint új kondipark, sportpályák is találhatók. A strandon SUP, kajak és kenu kölcsönző is működik, de lehetőség van egyéb vízi jármű kölcsönzésre, amellyel a környék lagúnái és varázslatos szigetei járhatók be.

Ráckeve - Vadkacsa szabadstrand

Dömsöd – Strandfürdő

A Kis-Duna kanyarulata a környék legszebb panorámájával rendelkezik. Dömsöd könnyen megközelíthető, az 51-es főút mentén található. A Soroksári Duna-ág partján lévő település csak 50 km-re van Budapesttől. A szabályozás miatt inkább tó jellege van és kiváló a vízisportokra, ráadásul a vízminőség is kitűnő.  Mivel a víz itt lassú folyású, mentes az örvényektől, a bójákkal  kijelölt területe jó lehetőség az úszásra. A vízpart napozóterasszal és kikötő stégekkel van ellátva. A strand területén pázsit és árnyas területek találhatók. A parton vízi sporteszköz bérlésre (sárkányhajó, kajak, strandkajak, vízibicikli, kenu) és napozóágy bérlésre van lehetőség.

dömsödi strand

Szigetcsép – Szabadstrand

A Csepel-sziget középső felén lévő szakasz kedvelt vízitúra megállóhely, a szigetcsépi szabadstand a közelmúltban újult meg. A gyorsan mélyülő víz főként jó úszóknak ajánlott. A 200 méteres partszakaszon homokos talaj és árnyas területek lehet pihenni. A strandon sportpályák, étterem, büfé, öltözők és játszótér található.

szigetcsépi szabadstrand

Dunaújváros – Szalki-szigeti Szabadstrand

A Szalki-szigeti Szabadstrand kedvelt Duna-parti fürdőzőhely, kiváló vízminőség, árnyékos ligetes területek találhatók. A strand területének kavicsos a vízpartja, de a víz csak lassan mélyül, így a kisebb gyerekek is biztonságban pancsolhatnak. Két bójasor osztja meg a fürdőző szakaszt, az első bójasornál a fürdőzők, viszont az első és második bójasor között úszni lehet. Sportolásra homokos pályák találhatók focipálya és röplabda pálya, de a parton sporteszköz és vízibicikli kölcsönző is működik. A strand területén fabútorok, büfé és ingyenes WIFI szolgálja a vendégek kényelmét.

Szalki-szigeti Szabadstrand

Tass – Szabadstrand

A Csepel-sziget legdélebbi csücskén található Tass kedvelt helye a széllovasoknak és a horgászoknak, és a Ráckevei Duna-ágban szabadstrand található.

tass szabadstrand

Makád – Ezüstpart

A Nagy és a Kis-Duna találkozásának helyszíne ideális vízisportokra és aktív kikapcsolódásra. A Ráckevei Duna-ág déli részén lévő Makád kedvelt fürdő és horgászhely, a fővárosból könnyen megközelíthető. A víz fokozatosan mélyülő, a parton büfé és hidegvizes zuhany működik.

makádi ezüstpart

Fotók: facebook.com, rdhsz.hu, dunaujvaros.hu, wikipedia.org, szigetcsep.hu, youtube.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.