Ingyenes zalakarosi fürdőbelépőt kapnak a nagykanizsai kisdiákok

Ingyenes zalakarosi fürdőbelépőt kapnak a 12 év alatti nagykanizsai diákok a két önkormányzat együttműködési megállapodásának részeként – jelentette be a két város polgármestere és a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

Zalakarosi Fürdő bejárat

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP), Nagykanizsa polgármestere azt mondta: a 6 és 12 év közötti diákok a napokban az iskolájukban kapják kézhez azokat az utalványokat, amelyekkel augusztus 31-ig ellátogathatnak a zalakarosi fürdőbe. A mintegy háromezer tanulót érintő lehetőséget a fürdőváros és a fürdő ajánlotta fel úgy, hogy a nagykanizsai diákok a zalakarosi helyben élőkkel azonosan, 270 forintos kedvezményes jegyet válthassanak. Nagykanizsa önkormányzata azonban úgy döntött, hogy ezt az összeget átvállalja, így a gyerekek számára ténylegesen ingyenessé válik a fürdőlátogatás.

A diákokat kísérők a felnőtt belépők árából 10 százalék kedvezményt kapnak, ha Kanizsa kártyával érkeznek a fürdőbe, de ez a kedvezmény már egész évre szól.

Novák Ferenc (Fidesz-KDNP), Zalakaros polgármestere hozzátette: a mostani felvetés mellett más közös szervezésű rendezvények is bizonyítják, hogy a két város között nem csak papíron létezik együttműködés.

Burján Richárd, a gyógyfürdő vezérigazgatója kitért arra, hogy júliusban nyílik meg a több mint 60 vízi attrakcióval ellátott, szárazföldi és vízi szórakozást, gyermekfelügyeletet is kínáló gyermekvilág. Szeretnék, ha a sok területen egymáshoz kapcsolódó városok gyermekei megismerhetnék a régióban egyedülálló szolgáltatást, ezért kínálják a 6 és 12 év közötti korosztálynak a belépési lehetőséget.

A vezérigazgató az MTI kérdésére elmondta: az évente több mint félmillió vendéget fogadó fürdőben – miután a 6 év alattiak belépése ingyenes – a becsült adatok alapján 100 ezernél is több gyerek fordul meg.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.