szegedi Partfürdő újszegedi kikötő

Átadták Szegeden a 300 millióból felújított Partfürdőt

Elkészült a Partfürdő fejlesztése, szabadidő komplexumot kaptak a szegediek európai uniós forrásból, amely magába foglal egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet is. A cél az, hogy a Tisza-part vonzó kikapcsolódási helyszín legyen a szegedieknek és a nem szegedieknek egyaránt.


Szeptember 15-én zárult le hivatalosan a Partfürdő turisztikai fejlesztése mintegy 300 millió forintos uniós forrásból, az erről szóló sajtótájékoztatón a delmagyar.hu-nak Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy október végére kihelyezik az uszadékterelőt is a Partfürdőn, ami majd megoldja a Maros áradásakor a Tiszára érkező hordalék feltartóztatását. Az uszadék miatt az új kishajókikötő északi mólóját is ki kellett venni a vízből, így a hajósok hiába fizettek bérleti díjat, nem tudták használni a kikötőt. Jávorszky elmondta, mindannyian kártérítést kapnak.

A sajtóeseményen a vezető kiemelte, a Partfürdő az egyik legjobb hely lett Szegeden, a tervezésért és a kivitelezésért is dicséretet kaptak, de az idei nyár az árvíz, a koronavírus és a Maros miatt nem volt sikeres, fürdőzni sem lehetett, mert a Tisza vize nem volt alkalmas erre.

Nagy Sándor alpolgármester arról beszélt, hogy a turisztikai fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy a Tisza-part vonzó kikapcsolódási helyszín legyen a szegedieknek és a nem szegedieknek egyaránt. Hozzátette, a parton sétányt alakítottak ki, játszóeszközöket helyeztek ki, valamint az infrastruktúrát is fejlesztették, míg a vízi részen egy úszóművet hoztak létre kishajókikötőkkel.

Az uniós program által a 96 méter hosszú kikötőállomásnál összesen 48 hajó tud kikötni, de szükség esetén 72-re bővíthető a férőhelyek száma. Az úszóművet úgy alakították ki, hogy a mozgásukban korlátozottak is használni tudják.

A Partfürdő megújításával egy rekreációs szabadidőpark komplexum jött létre, amely magába foglal egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet is.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: szeged365.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.