Bábolna Strand- és Termálfürdő

Július elsejétől várja a vendégeket Komárom-Esztergom megye legújabb termálfürdője

Július első napján, reggel 8 órakor hosszú évek munkája eredményeként végre megnyitja kapuit a régió legújabb és egyik legkorszerűbb termálfürdője, a Bábolna Strand- és Termálfürdő  – írja a kisalfold.hu.

A  bábolnai strandfürdő – amelynek kapacitása a téli időszakban 341, míg nyáron közel 1.000 fő – mintegy háromhektáros területen, az év 365 napján fogadja a fürdőzésre és kikapcsolódásra vágyókat. A fürdő vonzerejét növelheti a mellette létrehozott közel kilenchektáros szabadidőpark, ahol hatalmas játszótér, teniszpálya, rekortán futópálya és csónakázótó is várja a látogatókat.

Azonban hiába nagyobb a befogadóképessége, jó tudni, hogy a jelenlegi szabályok figyelembevételével a nyitáskor egy időben még csak 525-en látogathatják a strandot, ahol 200 négyzetméteres élménymedence, gyermekpancsoló és 100 négyzetméteres spray-park fogadja a vendégeket. A későbbiekben további három, összesen 220 négyzetméteres téli-nyári termál- és gyógy-medencével, szaunával, masszázzsal és sóterápiára is alkalmas gőzkabinnal bővül a szolgáltatások köre.

A város által önerőből megvalósított termálfürdő medencéit két, a termálkút 1.200 méter mélyről érkező, 38 és 51 Celsius-fokos hidrogén-karbonátos hévize táplálja. A termálvíz a magas jodid-ion-tartalma által kifejtett gyógyhatása miatt a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható, amely keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik; különösen a nőgyógyászati betegségeknél lehet kedvező hatása. A jód nemcsak a bőrön keresztül, de belélegezve és ivókúra formájában is használható, így természetesen segít leküzdeni a jódhiányt is. Számos betegség esetén jelenthet gyógyírt egy fürdőterápia vagy ivókúra, de fontos tudni, hogy pajzsmirigy-túlműködés esetén ellenjavallt a jódos vizek alkalmazása.

A magas ásványianyag-tartalom miatt a javasolt fürdési idő kétszer 30 perc, és külön felhívják a figyelmet arra, hogy a gyermekek 14 éves kor alatt a gyógymedencéket nem, csak a vízforgatásos kültéri medencéket használhatják.

Bővebb információért keressék fel a fürdő újonnan indult weboldalát a www.babolnafurdo.hu címen, ahol számos érdekességet találhatnak Bábolnáról és a környék egyéb látnivalóiról is.

Forrás: kisalfold.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.