várpalotai tanuszoda látványterv

Jövő augusztusban új uszodája lesz Várpalotának

Az uszodában lesz egy 25-ször 15 méteres úszómedence és egy 10-szer 6 méteres tanmedence. A 80 ember befogadására alkalmas létesítmény elsősorban az úszásoktatást szolgálja, és nyitva áll majd a nagyközönség számára is.

Tanuszoda alapkövét tették le szerdán Várpalotán, a létesítmény jövő augusztustól látogatható. Az 1,195 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló beruházás része annak a fejlesztéssorozatnak, amelynek keretében minden évben új uszoda nyílik az országban, hatékony sportolási lehetőséget biztosítva minden korosztálynak.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az ünnepségen rámutatott arra, hogy a sportág magyar kiválóságai kiemelkedő eredményeket érnek el, példát mutatva ezzel a fiataloknak. Közölte: a tanuszoda-építési program és a minden gyermek úszástanulását célzó kormányzati program eredményeként a fiatalok nemcsak mozognak, hanem egy életmentő készséget is elsajátítanak.

Csík Ferencről szólva, akinek a nevét viseli az uszodának helyet adó park, Szabó Tünde felidézte, hogy a magyar sporttörténet egyik legnagyobb alakja 1936-ban megnyerte a százméteres gyorsúszást a berlini olimpián. Hozzátette: Csík Ferenc nemcsak kiemelkedő sportoló, hanem neves orvos és tanító is volt.

A beruházásról szóló sajtóanyagban az áll, hogy az uszodában lesz egy 25-ször 15 méteres úszómedence és egy 10-szer 6 méteres tanmedence. A 80 ember befogadására alkalmas létesítmény elsősorban az úszásoktatást szolgálja, és nyitva áll majd a nagyközönség számára is.

Forrás: MTI / Látványterv: veol.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.