Gyógyászati szolgáltatóházzal gyarapodott a Martfű Termál SPA

Wellness és konferencia központnak helyet adó szolgáltatóházzal bővült a Martfű Termál SPA; a csütörtökön átadott, nettó áron 447 millió forintba került létesítmény az Új Széchenyi Terv keretében – sikeres pályázat révén – 199 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

Martfű Termál SPA Termálhotel

A Martfű Termál SPA meglévő szolgáltatásait kiegészítő, közel 3000 négyzetméter területű új épületben egy 300 ember befogadására alkalmas rendezvénytermet alakítottak ki. Hozzátartozik egy 200 négyzetméteres vízi színpad, amely már korábban elkészült – mondta Tomasovszky László, a Toma Bau Zrt. tulajdonos vezérigazgatója az átadó ünnepségen.

Az új szárny megépítésével lehetővé válik a gyógyászati szolgáltatások bevezetése, ennek keretében az OEP által finanszírozott balneológiai, fizikoterápiás valamint pulmonológiai kezeléseket kapnak majd a betegek. Az épületben egy nagyobb befogadóképességű öltöző mellett skandináv szauna, fitneszterem, sóbarlang, masszázs, szépségszalon és természetgyógyászat várja a vendégeket. A szolgáltatásokat a szállóvendégeken kívül a nagyközönség is igénybe veheti.

A vezérigazgató ismertetése szerint a turisztikai központ földterülete 2002-ben került a Toma Bau Zrt. tulajdonába, a fejlesztések 2003 novemberében kezdődtek meg. A 13 hektárnyi területen 2005 júniusában nyílt a gyógykemping, 2007 júniusában a Termálhotel Martfű, majd 2009 nyarán az uszoda és gyógyfürdő. A Martfű Termál SPA magánberuházásban épült és üzemel, kialakításához több forrás részesült kisebb-nagyobb összegű vissza nem térítendő támogatásban.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.