Abádszalók - Tisza-tó Strand

Ingyenes és kedvező árú strandok a Tisza-tónál

A hazai vízpartok között a Tisza-tavi Abádszalók az egyik legnépszerűbb nyaralási célpont. Sarud is kedvelt, amelyet a Tisza-tó homokos tengerpartjaként is emlegetnek. Itt található Aquaglide hazánk legnagyobb vízijátszótere. Tiszafüreden a strand melletti Mancsos pancsolóban a házikedvenc is felfrissülhet.

A Tisza-tó látogatottsága évről évre növekedik, amely köszönhető kiváló természeti adottságainak, és az elérhető kikapcsolódási lehetőségek bővülésének. Négy víztározó medencével rendelkezik, amelybe 12 öblítőcsatorna vezet. A festői holtágak kajakkal, kenuval járhatók be, de az Abádszalóki és a Sarudi- medencébe akár nyaralóhajóval is be lehet menni. A mesterségesen kialakított környezet kedvező ökoszisztémával és adottságokkal rendelkezik, közel száz szigetekkel határolt területe vízisportolásra és kirándulásokra alkalmas. A Tisza-tó strandjain kijelölt jet-ski pályák találhatók. Összegyűjtöttük a legjobb ingyenes és kedvező árú strandokat, – amelyek a balatoni strandok áraival összehasonlítva jóval kedvezőbbek a családok számára.

Abádszalók – Tisza-tó Strand

Abádszalók napjainkban igazi turista paradicsommá fejlődött, az Abádszalóki-medence közismert az extrém vízisportokról – kijelölt jet-ski pályák is találhatók. Egy helyen minden kipróbálható az adrenalin élményt nyújtó sportoktól kezdve a hagyományos vízi sporteszközökig. A Tisza-tó Strand a közelmúltban igen jelentős felújításon esett át. A területén több külön álló rész van kialakítva, külön a víziejtőernyőzésre, és külön öböl a kisgyermekek számára. A víz talaja homokos és lassan mélyülő, a homokos parton napozásra alkalmas területek és árnyékos szakaszok egyaránt találhatók. A Tisza-tó Strandon három pályás vízicsúszda működik, de érdemes a naplementét is megvárni, hiszen az új különlegesség a Led-Zoo a környék állatait mutatja be, például a híres tiszavirágot (kérészt), nagy szürkeharcsát , és a kócsagot.

Abádszalók - Tisza-tó Strand

 

Tiszafüred – Szabadstrand, és Mancsos pancsoló

A Tiszafürednél található szabadstrand kedvelt helye a kisgyerekes családoknak, hiszen a kiváló minőségű víz egyrészt lassan mélyül, és gyorsan felmelegszik, másrészt a víz talaja homokos (néhol iszapos). A közelmúltban felújított strandon kialakítottak egy nagy felületű stégrendszert, amelyen helyet kapott egy játszósziget, fitneszpark, és napozórész is. Az új épületben mosdók, öltözők, zuhanyzók és baba szoba is kialakításra került. Az árnyékot kedvelők napvitorlák alá húzódhatnak, a vízbe pedig fürdőlétrák segítségével lehet könnyedén bejutni. A gyermekek számára felfújható vízijátszótér is működik, de a parton különböző sportpályák is találhatók. Bringóhintóval a környék bejárható.

tiszafüred szabadstrand

A Mancsos pancsoló közvetlen a szabadstrand mellett található. Ez a Tisza-tó egyetlen kutyás strandja, a 150 méteres partszakasz egy védett öböl, ahol a hullámzásmentes sekély vízben a kutyák is bátran fürdőzhetnek.

Poroszló – Szabadstrand

A poroszlói szabadstrand a Tisza-tavi Ökocentrum 2. számú részénél található. A kiváló tisztaságú, lassan mélyülő víze miatt kedvelt a családos nyaralók és nyugalmas kikapcsolódásra vágyók körében. A homokos partú strandon büfék, vízisport kölcsönző -kajak, kenu, vízibicikli, SUP is működik. A strandot árnyat adó ligetes-fás területek határolják. A vízben az úszó területet bóják határolják, gyermek vízi csúszda, és vízbe helyezett kézilabda kapu, kosárlabda palánk, és röplabda háló található.

Poroszló Szabadstrand

Sarud – Szabadstrand, és Élményfalu KalandPart

A sarudi szabadstrand a Tisza-tó nyugati partján található, nem messze a Sarudi-medencétől, ahol szörfözni és vitorlázni is lehet. A településen egy másik, kedvező árú strand is található: a sarudi Élményfalu KalandPart a kisgyermekes családok körében népszerű. A homokos parton számos családi program várja hűsölni, strandolni vágyókat: vízijátszótér, mászóbázis (a Tisza-tó legnagyobb kötél akadálypályája) de trambulinpart is található. A KalandPart kutyával is látogatható, és a kutyások részére külön partszakasz lett kialakítva.

sarud szabadstrand

Kisköre – Ring-a-tó Strand és Apartmanpark

Kisköre a nyaralóhajók báziskikötője, ahonnan északi irányba lehet a Tiszán hajózni. A közelmúltban megújult kiskörei élménykomplexum strandján új csúszda, napozóstég, és vízi játszótér található. A környék legjobban kiépített, gazdag szolgáltatásokat (felújított mosdók, baba-mama szoba, játszótér) nyújtó szabadvízű fürdőhelye. Jó tudni, hogy a Tisza közvetlen a strand mellett folyik, így a mesterséges tó vízét folyamatosan cseréli. A sekély, gyorsan melegedő víz kiváló gyermek számára is fürdőzésre. A vízoldali részen a csúszdák közelében védett gyermeköböl, és homokos plázs található.

Kisköre - Ring-a-tó Strand

A kedvező árú strandon kenu, kajak, bicikli és SUP kölcsönző működik. Különlegessége a strandnak  a Strand Sétány mellett sorakozó  új négyévszakos apartmanházak, ahol egészen október végéig van lehetőség megszállni.

Fotók: tiszatostrand.hu, youtube.com, elmenyfalu.hu, facebook.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.