Tisza-parti strandok ahol kiváló a vízminőség

A hazai természet fürdőhelyek vízminősége tovább javult, a Tiszánál is általában kiváló, vagy jó a vízminőség. Nagykörűn található a Közép Tisza egyik legszebb homokstrandja, Tiszalökön a strandolás mellett a Feketeszakáll Kalandpark is kellemes kikapcsolódást nyújt.

A Tisza partján rengeteg strand található, ezek között számos felügyelt partszakasz van, ahol rendezett strandokon lehet élvezni a nyári kánikulát. A legtöbb strandon a mosdó és öltöző is kiépített, de büfék és sporteszköz kölcsönzők is működnek.

Tiszalök – Tisza-parti strand

Tiszalök nevezetes a Vízlépcsőről, de a gyermekes családok főként a szabadstrand közelében található Feketeszakáll Kalandpark miatt keresik fel a települést. A Tisza holtágánál lévő strand 100 méter hosszú, kiváló vízminőség, ahol a víz talaja is homokos. 2021-től az élménypark megújult, a kalandparkba és a strandra kedvező árú kombinált belépőjegyek válthatók. A területen napernyők, nyugágyak valamint étterem kávézó és borbár is működik. A parton fehérhomokos és füves területek váltakoznak. Vízibicikli, kenu, sárkányhajó is bérelhető. Jó tudni, hogy a strandolásra kijelölt területen kívül lehetőség van jet-ski, szörf, motoros és evezős csónak használatára. 2020-tól vízi élménypark (ugráló, mászó) is működik.

Tiszalök - Tisza-parti strand

Nagykörű – Szabadstrand

A Közép Tisza homokos partja ideális családos nyaralásra, nyaranta olyan sekély a víz, hogy a túlsó partra át is lehet sétálni. A parton benyúló földnyelvek találhatók, a homokzátonyokon és homokfodrozódáson kellemes napozni. A part különlegessége még a hatalmas faóriások, amelyek árnyékot adnak a kánikulában. Nagykörű strandja kedvelt vízitúra megálló, a strandon vizesblokkok, büfé és kiépített strandröplabda, lábtenisz, tollaslabda és kispályás focipálya található.

Nagykörű - Szabadstrand

Mindszent és Dombrád – Tisza-parti szabadstrandok

Habár Mindszent és Dombrád strandjainál a hivatalos vízminősítés eredménye csak jó, érdemes a településeket felkeresni, mivel Mindszentnél található homokpadok ideális pihenésre, kikötésre. A sekély vízű szakasz alacsony vízállás esetén gyermekes családok számára ajánlható.

Mindszent strand

A Csongrád megyei Dombrád strandját a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál találjuk. Dombrád a Tisza felső szakaszán található, a lassan mélyülő homokos partja miatt szintén kedvelt családosok számára. A strandon büfék, teraszos kerthelység, játszótér és sportpálya is található. A tervek szerint Dombrád a felső-tiszai nyaralóhajózási program egyik állomásaként fog népszerűségre szert tenni.
Fotók: femina.hu, mapio.net, kronikaspark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.