Csipke Gyógy- és Élményfürdő látványterv

Így fog kinézni az új kiskunhalasi strand- és élményfürdő

Ahogy a termalfurdok.com az év elején megírta, országos, sőt, nemzetközi hírű gyógyhellyé és élményfürdővé szeretné fejleszteni a halasi önkormányzat a gyógy-és termál strandját. A strand a kiváló gyógy- és termálvize ellenére évtizedes lemaradásban van a környező fürdőkkel szemben. A most bemutatott látványterveken keresztül azonban egy olyan impozáns gyógy- és élményfürdőt, uszodát és kempinget magában foglaló komplexum tárul a néző szeme elé, amely ha megvalósul, nemcsak a régióban, de országosan is az egyik legvonzóbb fürdővé válhat a közvetlen szomszédságában épülő 21. századi szabadidőparkkal egyetemben, amely így együtt Kiskunhalas legnagyobb turisztikai beruházása.

Elkészültek az új fürdő, uszoda és gyógyászati részleg, valamint a kemping tervei is, amelyről a napokban több látványtervet is közzétett Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalán. A tervek jelenleg engedélyeztetés alatt vannak. A fejlesztési koncepció része továbbá a kórház bővítése és új szálláshelyek kialakítása, többek között egy gyógyszálloda építése is. – írja a baon.hu.

Csipke Gyógy- és Élményfürdő külső látványterv

Az átfogó fejlesztés során a régi Halasthermál Gyógyfürdőt teljesen átépítik, az új neve Csipke Gyógy- és Élményfürdő lesz. A beruházás során egy új fürdőépület jön létre, továbbá egy háromgenerációs fedett fürdő az alábbi funkciókkal: gyógyászat, uszoda, wellness. A fedett fürdőben gyógytornamedence, gyógymedence, úszómedence, tanmedence, élménymedence, meleg vizes medence, csúszdamedence, gyerekmedence és merülőmedence lesz. Legalább egy medence is épül kiúszóval és kültéri résszel.

Csipke Gyógy- és Élményfürdő belső medence látványterv

Az uszodarészlegben egy vízilabda-mérkőzés lebonyolítására is alkalmas úszómedencét építenek. A vizes gyógyá­szati részlegen gyógyvizes gyógymedence, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, komplex fürdőgyógyá­szati ellátás is lesz. Ezt kiegészíti igény szerint gyógyászati részleg reumatológiai rendelővel, fizioterápiás teremmel, masszázsszobával és egyéni gyógytornaszobával. A wellnessrészleg minimális funkciói közé tartozik majd a sókamra, infra­szauna, fényterápia, aromaterápia, finn szauna, bioszauna, tepidárium, masszázsszoba és egyéb kezelők. A beruházásban a fentiek mellett többek közt játszóház és csúszdapark is épül a tervek szerint, emellett a zöldfelületet, valamint a fürdőhöz vezető utakat és a parkolókat is érinti a fejlesztés.

Az új uszoda külső tervei

A kemping és annak környezete

Csipke Gyógy- és Élményfürdő uszoda látványterv

Csipke Gyógy- és Élményfürdő kemping látványterv

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.