Kecskeméti Strand

A kecskeméti strandot már többen látogatják, mint tavaly

A koronavírus-járvány miatt idén szigorúbb szabályok között élvezhetik a strandokat és fürdőket a kikapcsolódni vágyók. A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban sincs másképp, ám sem a strandon, sem a fürdőben nem tapasztaltak a vendégek részéről elégedetlenséget a pandémiás előírások miatt. A látogatók száma is fokozatosan emelkedik és a jelenleg még nem üzemelő szaunavilág és gyógyászat is elérhető lesz ősztől.


A strand júniusi forgalma elmaradt ugyan a tavalyitól, de a júliusi eredmények már meghaladták az egy évvel korábbi értéket – mondta Székely Lilla, a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark kommunikációs és marketing osztályának vezetője a baon.hu-nak.

– Az idei évben a kecskeméti strand június 15-én nyitott meg a nagyközönség számára. A strandszezon elején az időjárás nem volt ideális, ez nagymértékben befolyásolta a vendégszámunkat. Ha a júniusi hónapot nézzük, akkor tavaly megközelítőleg duplaannyi vendégünk volt, mint idén. A július szerencsére már biztatóbb számokat mutat, itt már elértük, sőt meg is haladtuk a tavalyi látogatószámot. A fürdő július 18-án nyitott meg, itt a vendégszámok egyelőre elmaradnak a tavalyitól, de bízunk benne, hogy a strandhoz hasonlóan itt is egyre több vendéget köszönthetünk majd a következő napokban, hetekben – mondta Székely Lilla.

A járványveszély miatt idén több egészségügyi szigorítást, óvintézkedést vezettek be a koronavírus megfékezése érdekében.

– Az általános, mindenhol érvényben lévő ajánlások betartását mi is kérjük vendégeinktől. Így például figyelni kell a 1,5 méteres védőtávolságokra és a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára. Azokon a helyeken, ahol sorban állás alakulhat ki, padlómatricák jelzik, hol várakozhatnak a vendégeink. A takarításra, fertőtlenítésre szintén sokkal nagyobb figyelmet fordítunk, mint normál időszakban – mondta a marketingvezető.

Sem a strandon, sem a fürdőben nem tapasztaltak a vendégek részéről elégedetlenséget a pandémiás előírások miatt.

– Mostanra már mindannyian megszoktuk ezeket a korlátozásokat, és már annak is örülünk, hogy végre kimozdulhatunk otthonról – mondta Székely Lilla.

A járványügyi szigorítások miatt feltételezhetően több vendég is elmaradhat idén, hiszen sokaknak az életszínvonala is jelentősen megváltozott negatív irányban az elmúlt időszakban – tudtuk meg Székely Lillától.

– Kétségtelen, hogy ránk nézve is nagyon súlyos következményei vannak a pandémiának. A márciusi kényszerleállás után fokozatosan nyitjuk meg a szolgáltatásainkat a vendégek előtt, így a vendégszámok is ennek tükrében, lépésről lépésre emelkednek. Jelenleg még a szaunavilág és a gyógyászat nem üzemel, de ősztől már ezek is elérhetők lesznek – mondta.

A teljes cikk a baon.hu-n érhető el.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.