halasthermal kiskunhalasi gyógyfürdő

Nemzetközi hírű gyógyhellyé válna a megújuló kiskunhalasi fürdő

Napokon belül elkezdődhet a kiskunhalasi strandfürdő fejlesztésének első üteme, egy közel nyolcszáz méter mély termálkút fúrása. A tervezett komplexumban a gyógyászati, uszoda és wellness funkciók a legmagasabb szinten épülnek ki – írja a baon.hu.

Országos, sőt, nemzetközi hírű gyógyhellyé és élményfürdővé szeretné fejleszteni a halasi önkormányzat a gyógy-és termál strandját a Csipke gyógykomplexum Program részeként. Az elképzelések megvalósítását segítik, hogy 2016-ban a halasi fürdőt és a környezetét gyógyhellyé nyilvánították.

A fejlesztés során szükséges lesz a gyógyfürdőt jelenleg ellátó két gyógyvizes termálkút felújítására, valamint egy új tartalék kút fúrására is, ennek a kútnak a fúrása kezdődik meg a napokban.

A tervek szerint egy új fürdőépület valósul meg, egy háromgenerációs fedett fürdő is épül, ahol lesz gyógyászat, uszoda és wellness.

A fedett fürdőbe a kiírás szerint gyógytornamedencét, gyógymedencét, úszómedencét, tanmedencét, élménymedencét, meleg vizes medencét, csúszdás medencét, gyerekmedencét és egy merülő medencét terveznek. Egy medence kiúszóval és kültéri résszel is fog rendelkezni.

Az uszoda részlegben egy vízilabda mérkőzések lebonyolítására is alkalmas úszómedencét is terveznek a közbeszerzési kiírás szerint. A vizes gyógyászati részlegen pedig gyógyvizes gyógymedence mellett, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, komplex fürdőgyógyászati ellátással lenne. Ezt egészíti ki igény szerint gyógyászati részleg reumatológiai rendelővel, fizioterápiás teremmel, masszázs szobával, egyéni gyógytornaszobával.

A wellness részlegen sókamra, infraszauna, fényterápia, aromaterápia, finnszauna, bioszauna, tepidárium, masszázsszoba kényeztetni majd a fürdő vendégeket.

Mindemellett játszóház és csúszdapark is épülne a tervek szerint, valamint új út vezetne a fürdőhöz és új parkolókat is építeni fognak. A megvalósulása után a jelenlegi Halasthermál helyett a Csipke Gyógy-és Élményfürdő nevet kapja majd az intézmény.

Tovább a teljes cikkhez ITT

Fotó: Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.