Ceglédi Gyógyfürdő

Hova tudunk termálstrandra menni Budapest környékén?

Mózesnek könnyű lett volna Magyarországon vizet fakasztani, akárhova szúrja le ugyanis itt az ember a modern kor „varázsbotját”, a fúróberendezéseket, szinte mindenhol gyógy- és termálvíz tör elő a földből.

A műemlékeiről elhíresült Esztergomban a Duna-parton épült fel az Aquasziget Esztergom, hogy hasznosítsa azt a gyógyvizet, melyet már a kor középkorban gyógyításra használtak. Az 1500 négyzetméternyi vízfelületet kihasználó élményfürdő, a Wellness Világ és az Egészség Központ garantálják a vendégek teljes kikapcsolódását és felfrissülését.

A Dunakanyarban maradva Visegrád következik a „sorban”, a lepencei városrészben, a hegyoldalban talált 39 fokos termálvízre épült medencéivel, és a fürdő melletti, minden igényt kielégítő Thermal Hotel Visegrád**** wellness szállodával. Nem csak a Duna-parton, hanem a visegrádi hegytetőn a Hotel Silvanusban is élvezhetik a wellness és fitness szerelmesei a wellness-szolgáltatások és a tiszta levegő jótékony hatásait.

Még mindig a Duna jobb partján, alig 30 kilométerre északra Budapesttől a Leányfalui termálstrand szolgál pihenéssel, kikapcsolódással. A bal parton, Budapest és Vác között egy igazi wellness-paradicsom épült ki a gödi Pólus Palace Thermal Golf Club Hotelban, ahol – ahogy ezt a neve is biztosítja – a golfozásnak is hódolhatunk.

A központi régiót felfedezni vágyók a Csepel-sziget „fővárosában” Ráckevén is megpihenhetnek – akár hosszabb időre is – egy wellness szállodában, vagy kipróbálhatják az Aqualand gyógyhatású vizét és élményfürdőjét. Nem hagyható ki Cegléd város legújabb „attrakciója” a Ceglédi Termálfürdő és Szabadidőközpont sem. Tíz medencéje (közel 1400 m2 vízfelület), szabadidős, gyógyászati és wellness programok és a Best Western Hotel Aquarell**** gondoskodnak arról, hogy az ide érkezők egy pillanatig se unatkozzanak.

Itthon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.