Soproni Csik Ferenc Uszoda látványterv

Így fog kinézni az új soproni fürdőkomplexum

Sopron mérföldkőhöz érkezett az új Csik Ferenc Uszoda létrehozásával kapcsolatban, szombaton délelőtt lerakták a leendő létesítmény alapkövét. Előtte átadták azt a fedett strandot, amely az új uszoda elkészültéig biztosítja a vízi sport lehetőségét.

A kormány Modern Városok Programja keretében Sopron vadonatúj, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, egyszersmind a helyi és az idegenforgalom igényeit is kielégíteni képes uszodát kap. Az előkészületek során szombaton ünnepélyes keretek között lerakták a leendő fürdőkomplexum alapkövét.

Az új fedett uszodában egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencét, valamint két darab 25 méter széles és 25 méter hosszú melegítő és tanmedencét alakítanak ki. Az új Csik Ferenc Uszoda elkészülte után szabadtéri élményfürdőként fognak funkcionálni a most lefedett medencék.

Két lelátót építenek, amelyeken mintegy 1300 ember fér el. Szaunát, jakuzzit és egy kondicionáló termet is kialakítanak az öltözők mellett. A fejlesztés várhatóan másfél, két év múlva fejeződik be. Az alapkőletételt követően megkezdték a fedett uszoda bontását.

Soproni Csik Ferenc Uszoda látványterv fürdő

A Lővérekben található fürdőt 1904-ben építették majd harminc évvel később korszerűsítették. A fedett uszodát 1977-ben adták át, majd az 1980-as években palatetőre cserélték a korábbi sátortetőt. Az uszoda 2004-ben vette fel Csik Ferenc olimpiai bajnok úszó nevét.

MTI / kisalfold.hu

Fotó: Látványterv/SMJV

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.