Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

Fejlesztések négy budapesti gyógyfürdőben

Négy budapesti termálfürdő energiahatékonysági fejlesztését jelentette be honlapján a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. A korszerűsítésekre több mint 410 millió forint állami támogatást nyertek el.


A margitszigeti Palatinus Gyógy- és Strandfürdőnél az összesen 5200 négyzetméter alapterületű épület és étterem tetején több mint 400 napelempanelt helyeznek el.

A Pesterzsébeti Jódos-sós Fürdő esetében az 5400 négyzetméter hasznos alapterületű épületkomplexumnál szintén 278 napelemet szerelnek fel, hőszivattyút telepítenek a meleg víz előállítására és a fűtés rásegítésére. Az épületenergetikai korszerűsítés részét képezi a nyílászárók cseréje, valamint a homlokzatok és tetőszerkezetek hőszigetelése. A gyógyfürdő új medencéket, fürdőépületet és szolgáltató egységeket is kap.

A zuglói Paskál Gyógyfürdőnél a 3900 négyzetméter hasznos alapterületű épületegyüttes tetőfelületein – a termálépület, valamint a szauna/nyári épület tetején – ugyancsak napelemeket helyeznek el, összesen 727-et.

A Dandár Gyógyfürdő területén 110 napelempanelt helyeznek el, valamint nyílászárókat cserélnek és hőszigetelnek.

A megrendelő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Széchenyi Gyógyfürdő és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő fejlesztését is tervezi, azonban ezekhez még keresi a kivitelezőt – írta a turizmus.com.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.