Helyi vezető a Hagymatikum Fürdő élén

Kovacsics Imre helyett a jövőben Nagy Nándor vezeti a makói Hagymatikumot üzemeltető Makói Gyógyfürdő Kft.-t – jelentette be Buzás Péter polgármester október 18-án tartott sajtótájékoztatóján. A vezetőváltás oka, hogy a remélt rentábilis működés az üzleti terv módosítása után sem látszott megvalósíthatónak.

A fiatal, dinamikus és helyi szakembertől azt várja a városvezetés, hogy legalább nullszaldós, de inkább nyereséges üzleti tervet tud készíteni és megvalósítani a következő esztendőkben. Az új igazgató, Nagy Nándor kifejtette, elsődleges feladatának a vendégkör bővítését tekinti. A hármas határ közelségét kihasználva számítanak a román és a szerb vendégekre is. A helyi vállalkozásokkal összefogva pedig olyan csomagok kialakítására törekszenek, amelyek messzebbről is Makóra csábítják a látogatókat. A következő hetek feladata, hogy az új vezető elemezze a fürdő működését. Fontosnak tartja, hogy megismerje a fürdőben dolgozókat, a munkájukat. Elbocsátásoktól nem kell tartani, ahogy Nagy Nándor fogalmazott: aki előre akarja mozdítani a fürdőt munkájával, annak nincs félnivalója.

A város polgármestere október 18-án a fürdő épületében elmondta, a makói képviselőtestület előző napi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Kovacsics Imrével. Az ország számos fürdőjének irányításában résztvevő szakember jelentős segítséget nyújtott a turisztikai beruházás áttervezése során és az intézmény beindításában. Később azonban bebizonyosodott, hogy a frissen megnyílt fürdő veszteséget termel. Ez a veszteség jelenleg az önkormányzat működésében kezelhetetlen gondot nem okoz, de nem lehet a város célja hosszú távon, hogy finanszírozza a fürdő negatív pénzügyi teljesítményét. Ezért a tulajdonos önkormányzat a nyári szezon tapasztalatait is átbeszélve szeptember elején felkérte Kovacsics Imrét a fürdő üzleti tervének átdolgozására, ám kiderült, hogy ez az új tervezet nem tartható.

Az egyidejűleg körülbelül 1500 fős befogadóképességű fürdő rentábilis üzemeltetéséhez a nyári időszakban napi 1100–1200, télen 800 látogató szükséges, a jelenlegi vendégszám azonban „markánsan ez alatt marad”. A polgármester hangsúlyozta, a vezetőváltás célja, hogy újragondolt marketingmunkával lényegesen több vendéget csábítsanak a Makovecz Imre tervezte fürdőbe, hogy Makó valódi fürdővárossá váljon. Nagy Nándort a polgármester fiatal, dinamikus, de megfontolt vezetőként jellemezte, aki már bizonyított.

Hangsúlyozta, a város minden segítséget megad ahhoz, hogy az új vezető sikeresen végezze feladatát, és elérje, hogy a fürdő nullszaldósan, vagy éppen eredményesen működjön a következő időszakban.

Az új igazgató, Nagy Nándor kifejtette, elsődleges feladatának a vendégkör bővítését tekinti. A hármas határ közelségét kihasználva számítanak a román és a szerb vendégekre is. A helyi vállalkozásokkal összefogva pedig olyan csomagok kialakítására törekszenek, amelyek messzebbről is Makóra csábítják a látogatókat. A Maros-part, az ott kialakított kalandpark, az országosan is egyedülálló – most épülő – lombkoronasétány, és Makovecz Imre egyedi hangulatú épületei tartalmas kikapcsolódást kínálnak a vendégeknek. A következő hetek feladata, hogy az új vezető elemezze a fürdő működését. Fontosnak tartja, hogy megismerje a fürdőben dolgozókat, a munkájukat. Elbocsátásoktól nem kell tartani, ahogy Nagy Nándor fogalmazott: aki előre akarja mozdítani a fürdőt munkájával, annak nincs félnivalója.

forrás ÖS

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.