Elkészült vagy kikészült a Rudas?

A Rudas Gyógyfürdő és Uszoda épületegyüttes 2012. november 7-én.  A tavasszal kezdődött rekonstrukció során felújították többek között a fürdő homlokzatát.

A tavasszal kezdődött rekonstrukció során felújították a fürdő homlokzatát. A munka kivitelezése műemléki fotódokumentáció alapján készült. A főbejárat feletti felirat eredeti formájában került vissza a tervezett kőburkolatra. A homlokzati nyílások a műemléki kívánalmaknak megfelelő, de korszerű hőszigetelő üvegek befogadására is alkalmas ablakszerkezetekkel újultak meg.

A Rudasban egyebek mellett új fűtési és szellőztetési rendszert, új vizesblokkot és büfét alakítanak ki, valamint korszerűsítik a világítást.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tavaly írt ki pályázatot a fürdők rekonstrukciójára, amelynek során megszépülnek az épületek és korszerűbbé, gazdaságosabbá válhat az üzemeltetésük.

forrás: ÖS, MTI és TotalBudapest.hu

Az epiteszforum.hu-n  azonban jóval kritikusabb hangon értékelik a beruházást.

„Tudjuk, hogy minden jó dolognak vége szakad egyszer. De nemzetközi mércével mérve vajon hogyan értékelhető az, amikor egyedülálló értékeinket szó nélkül kiselejtezzük, hogy helyet csináljunk nyomorult kis önmegvalósítási pótcselekvéseinknek? Ebből a provinciális virtuskodásból akarunk hosszú távon idegenforgalmat generálni? A parasztvakítást nevezzük értékteremtésnek? Ezzel járulunk hozzá Európa gyarapításához? Jaj nekünk…”

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.