Három és fél millió látogatót fogadtak budapesti fürdői tavaly

A Sziget fesztivál és az év végi ünnepek fellendítették a budapesti fürdők tavalyi forgalmát, amelyek mintegy 3,5 millió látogatót fogadtak, 6,5 százalékkal többet az előző évinél – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Az éves árbevétel meghaladta a 8,5 milliárd forintot, ami 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez mérten.  A fürdők forgalma a Sziget Fesztivál ideje alatt, és az év végi ünnepi időszakban volt kiugró. A beutalóval érkező vendégek száma 2,7 százalékkal, a készpénzes vendégek száma 7,2 százalékkal nőtt.

A gyógyfürdők közül kiemelkedő forgalmat bonyolított a Széchenyi Gyógyfürdő. Európa legnagyobb fedett fürdőkomplexuma több mint 1,3 millió vendéget fogadott 2014-ben, ami 6 százalékos növekedés 2013-hoz képest. A második leglátogatottabb fürdőbe, a Szent Gellért Gyógyfürdőbe 13 százalékkal több vendég érkezett.

A közlemény emlékeztet, hogy tavaly a BGYH Zrt. jelentős beruházásokat hajtott végre: a Rudas fürdő új wellness részlegének és szauna világának kialakítása – mellyel Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) tavaly elnyerte az  „Év vagyonkezelője” díját –  mind a Dandár fürdő új kültéri medencéjének és szauna világának megépítése jelentősen növelte a fürdők év végi forgalmát. A Rudas fürdő decemberi látogatószáma közel 40 százalékkal, a Dandár fürdő decemberi vendégforgalma pedig közel 74 százalékkal emelkedett.

Az idei év számos újdonságot tartogat a vendégek számára, így többek között a Zsigmondy Kártyával rendelkezők az eddigi 3 óra helyett január elsejétől 4 órán keresztül vehetik igénybe 50 százalék kedvezménnyel a Széchenyi és Gellért fürdő szolgáltatásait. Ezek kivételével már az összes állandó fürdő kínál kedvezményes jegyet a nyugdíjas vendégek részére.

Az idei fejlesztési tervekben számos fürdő műszaki fejlesztése, illetve bővítése szerepel; márciusban indul a Széchenyi Fürdő gépészeti rekonstrukciója, szeptemberben a Dagály Strandfürdő bővítése, valamint a Palatinus és Paskál Strandfürdő téliesítése – közölte a cég.

MTI / Fotó: AFP

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.