Van már élményfürdője Hódmezővásárhelynek is

Átadták a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítésével kialakított új élményfürdőt, a beruházásra félmilliárd forintot fordított az önkormányzat.

Az élményfürdő állami és uniós támogatások nélkül, kizárólag önkormányzati forrásokból épült meg, az elmúlt évek strand- és uszodafejlesztésének folytatásaként.

Az ezer négyzetméteres létesítmény a meglévő fürdőhöz kapcsolódik, két új medencével egészíti ki a sportuszodát. Az egyik 227 négyzetméteres vízfelülettel, tucatnyi vízi játékkal a 2–10 éves gyereket várja. A 60 négyzetméteres, ülőfelületekkel felszerelt, 36 fokos termálvízzel töltött medencében pedig az idősebb korosztály is kikapcsolódási lehetőséget talál.

A hódmezővásárhelyi fürdőkultúra hagyományai száz évre tekintenek vissza, a mai fürdő építése pedig a két világháború között kezdődött el. A város 2002-ben építette meg a nemzetközi versenyek építésére is alkalmas tízsávos sportuszodáját, az önkormányzat akkor nem élménypark jellegű beruházásba fogott, hanem korszerű sportcentrumot épített. Az azóta eltelt idő igazolta a döntést, nyolc esztendeje valamennyi vásárhelyi általános iskolás megtanul úszni.

2016-ban a város rendezi az ifjúsági úszó Európa-bajnokságot. Erre az önkormányzat – a kormánnyal összefogva – a jelenlegi vizes létesítmények mellé egy 33 méteres bemelegítő medencét épít, amely alkalmas lesz vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is.

MTI / MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.