Dunabogdány-Szabadstrand

Kiváló strandok a Dunakanyarban

A Dunakanyar minden évszakban népszerű úti cél, és különösen kánikulában sokan választják a vadregényes strandjait a Balaton és a zsúfolt városi strandok helyett. A verőcei szabadstrand a közelmúltban újult meg, ide a házi kedvencet is hozhatjuk. A Nagymaros és Kismaros között található mediterrán hangulatú homoksziget kiváló lehetőség a fővárosból egy hűsítő csobbanásra.

A Dunakanyar Magyarország talán legszebb tájegysége. A természetes fürdőhelyek mindig sok látogatót vonzzanak, igen kedveltek a nomádabb viszonyok ellenére is. A Duna bal partja mentén található szabadstrandokra sokan érkeznek a fővárosból felfrissülni és úszni.

Dunakeszi szabadstrand
Dunakeszi szabadstrand
Fotó: dunakeszi.hu

Dunakeszi – Szabadstrand

A dunakeszi szabadstrand a Liget utcában, a Katonadomb mögötti partszakaszon található, a part menti hangulatos sétány és strand kedvelt pihenőhelye a helyieknek és a szabad vizek rajongóinak. Hamarosan átadásra kerül a modern családbarát mosdóépület, ahol babaszoba, és külön bejáratú gyerekmosdó is kialakításra került. A strand előnye, hogy lapos partszakasza mentén bőven található árnyas terület is. A part és a víz talaja kavicsos, azonban nem árt tudni, hogy a víz gyorsan mélyül. A szabadstrandon büfé, mobil öltözők, és strandröplabda pálya is található.

Nagymaros-Szabadstrand
Szabadstrand Nagymarosnál
MTI/Mohai Balázs

Nagymaros – Szabadstrand

A nagymarosi szabadstrand a Hunyadi sétányon található. Jó tudni, hogy a 200 méter hosszú partszakaszon a víz gyorsan mélyül. A parton játszótér, büfék, zuhanyzók és öltözők is találhatók. A strand területére háziállat nem vihető be. A strand homokos területét egész nap tűző nap éri, ezért érdemes napernyővel érkezni.

verőcei szabadstrand
Verőcei szabadstrand Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Verőce – Szabadstrand

A verőcei szabadstrand közvetlenül a főút mellett található, a közelmúltban jelentősen megújult. Mára minden megtalálható a családbarát kikapcsolódáshoz – kabinok, büfé, valamint árnyékolók és pelenkázó is kialakításra került. A körülbelül 150 m hosszú partszakaszon füves és kavicsos szakaszok váltakoznak, a kavicsos meder itt fokozatosan mélyül, a kisgyermekek számára érdemes speciális lábbelivel felszerelkezni. A strandon játszótér, sportpályák és kerékpártároló található, az izgalmas meccseket kivetítőn lehet követni. A verőcei strand további előnye, hogy kutyák fürdése is megengedett.

Szabadstrand Dunabogdánynál
Szabadstrand Dunabogdánynál fotó: Mohai Balázs / MTI

Dunabogdány – Szabadstrand

A dunabogdányi szabadstrand a Visegrádi-hegység lábánál a Szentendrei Duna-ág mentén található. A környék kedvező adottságokkal rendelkezik, a gyönyörű a panoráma békés környezettel párosul. A csendes vízpart ideális kisgyermekkel érkezők számára, mivel a homokos lassan mélyülő partszakaszon biztonságosan lubickolhatnak. Nemcsak a helyiek körében népszerű, egyre többen érkeznek a fővárosból egy hűsítő csobbanásra a kiemelkedően tiszta természetes fürdőhelyre. A strandon büfé, mosdó, öltöző és röplabdapálya is található.

Zebegény – Szabadstrand

Zebegény különösen szép panorámával rendelkezik, érdemes felkeresni a szabadstrandját mivel a közelmúltban jelentős felújításon esett át. A zebegényi strand területe nem nagy mindössze 100 méter hosszú, viszont a fokozatosan mélyülő víz ideális kisgyerekes családoknak, de a kavicsos talaja miatt érdemes speciális cipővel készülni. A felújítás eredményeként új vizesblokkok létesülnek, új utcabútorok kerülnek ki, napvitorlákkal, napozóágyakkal teszik komfortossá a strandot a kánikulára.

kismaros-homokpad-Szabadstrand
Homokpad a Dunán Kismaros közelében
MTI/Mohai Balázs

Kismaros – Nagymaros közti homoksziget

A Duna bal partján lévő kis Kismaros Nagymaros és Verőce között található, különösen látogatott a látványos homoksziget miatt. Hasonló homoksziget Gödnél is található, érdekessége, hogy alacsony vízállás esetén a vízen keresztül is megközelíthető. Szabadstrand nincs kijelölve, de sokan fürdőznek a páratlan látványt nyújtó helyen.

 

 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.