sárospatak végardó gyógyvíz archív

Gyógyvízzé minősítették a Sárospataki Végardó Fürdő vizét

A sárospatakiak kitartása meghozta a gyümölcsét azzal, hogy az illetékes hatóság 2019. március 8-án gyógyhatásúvá minősítette a Sárospataki Végardó Fürdő K-123/A OKK számú kút vizét, melyet Szent Erzsébet gyógyvíznek hívnak. Ez röviden annyit jelent, hogy mostantól nem termál-, hanem gyógyvízben fürödhetünk Végardón.

Az 1959-ben megtalált termálvíz gyógyhatásában Sárospatakon nem kételkedett senki, azonban ahhoz, hogy ez hivatalossá váljon hosszú, alapos és mindenre kiterjedő akkreditációs eljárást kellett lefolytatni.
– Több évtizedes folyamatról van szó, hiszen a rendszerváltást követően többször beadtuk a kérelmet, amit különböző okokra hivatkozva rendre elutasítottak. A kitartó munka tehát meghozta gyümölcsét – nyilatkozta a vegardofurdo.hu-nak Aros János polgármester, aki utalt arra, hogy a fürdő átalakításának és bővítésének következő szakasza, és a reményeik szerint hamarosan megépülő gyógyszálló immár új minőséget jelent majd a sárospataki idegenforgalomban. Magával hozza a kereskedelmi szálláshelyek, és a vendéglátóhelyek számának növekedését, másrészt pedig az erre épülő vendéglátó kapacitás bővülését, illetve a finanszírozást tekintve további anyagi források bevonására lesz lehetőség.

Közismert, hogy a Fürdő a nyári szezonban hozza a legnagyobb forgalmat. Az őszi, téli és tavaszi időszak pedig sokkal inkább a túlélésről szól, mintsem a növekvő látogatottságról. A gyógyvízzé nyilvánítást és az előbb említett beruházások befejezését követően azonban nem lesz holtszezon, egész évben lehetőség lesz a fürdővendégek és gyógyulni vágyók fogadására. Ez pedig magával hozza a vendégéjszakák számának további emelkedését.

Forrás: vegardofurdo.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.